7 juni 2017: Woeste Willem

woeste willemKleuteruurtje in Emmerhout

Woeste Willem is een gepensioneerd zeerover, die het liefst alleen is in z'n zelfgebouwde hut. Op een avond staat er een jongetje op z'n dak dat er niet meer af durft. Nadat Willem hem heeft geholpen, vindt hij steeds kleine cadeautjes op z'n stoep. Ze worden vrienden en bouwen samen een schip. Maar dan moet Willem opbiechten dat hij eigenlijk niet kan zwemmen. Gelukkig heeft Frank een zwemband voor hem.

Gezellig voorlezen en knutselen met kleuters rond het prentenboek 'Woeste Willem' van Ingrid & Dieter Schubert

Bibliotheek Emmerhout | woensdag 7 juni | 14.00 uur | gratis

21 juni 2017: Tim op de tegels

timtegels 01Kleuteruurtje in Emmen

Tim wil graag naar buiten. Dat mag, maar hij moet van zijn vader op de stoeptegels blijven. "Omdat het gevaarlijk is om van de tegels te gaan." Zoals beloofd blijft Tim op de tegels, ook als die worden opgetild door stratenmakers, door een vrachtwagenchauffeur, havenwerkers en een hijskraan. Dit tot grote schrik van papa, die direct achter zijn zoon aan gaat. En papa haalt daarbij halsbrekende toeren uit. Hij doet in ieder geval alles wat gevaarlijk is.

Gezellig voorlezen en knutselen met kleuters rond het prentenboek 'Tim op de tegels' van Tjibbe Veldkamp.

Bibliotheek Emmen | woensdag 21 juni | 15.00 uur | Gratis

21 juni 2017: Boer Boris gaat naar zee

boer boris gaat naar zeePeuteruurtje in Emmen

'Boer Boris heeft vakantie. Boer Boris gaat naar zee. Hij pakt zijn kleine koffertje. Wat neemt Boer Boris mee?' Een heleboel. Te veel voor in zijn koffer. Boer Boris besluit dan maar de tractor vol te laden. Nu kan er veel meer mee! Nog steeds niet genoeg? Daar weet Boer Boris wel raad op. Dat wordt een supervakantie!

Gezellig voorlezen en knutselen met peuters rond het prentenboek 'Boer Boris gaat naar zee' van Ted van Lieshout.

Bibliotheek Emmen | woensdag 21 juni | 10.00 uur | gratis

30 augustus 2017: Foam stempels maken

foamWorkshop in Emmen voor kinderen van 7 t/m 12 jaar

Een leuke workshop onder leiding van Githa Hessels, waarin kinderen leren over druktechnieken. Er wordt een afbeelding in foam rubber gekrast en vervolgens wordt de afbeelding afgedrukt met een echte drukpers. Deze techniek lijkt op linosnede maar er komt geen guts aan te pas. We werken met blockprint wat op waterbasis is. Maar het wordt wel aangeraden om oude kleren te dragen. Schorten zijn aanwezig. Van de beste afdruk maken we een mooi werkstukje. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wees er dus snel bij, want VOL = VOL.

Bibliotheek Emmen | woensdag 30 augustus | 13.30 uur | € 3,50. Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan via de mail of telefoon: 0591-681444. U kunt ook rechtstreeks uw kaarten hier online bestellen.

Kaarten bestellen

button ticketwise

26 juli 2017: Stopmotion Animatie

Stop motion 450x570Workshop in Emmen voor kinderen van 8 t/m 14 jaar

Je bent nog niet op vakantie en je zoekt iets leuks en uitdagends? Dan ben je bij de workshop aan het juiste adres.

Bij stopmotion animatie maak je frame voor frame een verhaal in beelden. Als je de reeks beelden achter elkaar afspeelt ontstaat er bewegend beeld. Met simpele middelen als papier, whiteboard en klei kun je korte stopmotion animaties maken. Je schrijft zelf een verhaal rond het thema ‘Vakantie’ dat je in een storyboard zet, maakt de beelden en het geluid. Je doet dat in een klein groepje met een eigen animatie-studio .De film die je maakt krijg jij natuurlijk zelf mee en kun je online delen met vrienden en familie.

Deze workshop is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 14 jaar! Er zijn slechts een beperkt aan plaatsen, dus wees er snel bij! (VOL = VOL)

Bibliotheek Emmen | woensdag 26 juli | 13.00 uur | € 5,00. Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan kan via de mail of de telefoon: 0591-681444. U kunt ook rechtstreeks uw kaarten hier online bestellen.