2 mei 2017: Dolf Jansen (Uitverkocht)

Dolf Jansen Credits Danny SchwarzVrijheidslezing in Emmen over de fundamenten van de democratie

Cabaretier Dolf Jansen gaat in z’n college met de nodige humor het onderwerp Vrijheid van Meningsuiting te lijf. Jouw eigen vrijheid kan alleen bestaan als je een ander ook z’n vrijheid gunt, en dat vrijheid ook verantwoordelijkheid met zich meebrengt.

In aanloop naar en tijdens de viering van 5 mei worden er in 10 provincies in Nederland Vrijheidscolleges georganiseerd. Zo ook in de provincie Drenthe, waar zowel in de bibliotheken van Assen, Emmen en Hoogeveen als op het Bevrijdingsfestival in Assen lezingen worden gehouden door bekende opiniemakers. Dit zijn Boris van der Ham (Hoogeveen, 1 mei), Dolf Jansen (Emmen, 2 mei), Simone van Saarloos (Assen, 3 mei) en Prem Radhakishun (Bevrijdingsfestival Drenthe, 5 mei). Alle vier de sprekers geven een lezing over een onderwerp binnen het thema ‘de fundamenten van de democratie’. Een thema dat juist nú belangrijk is als onderdeel van het maatschappelijke debat.

Meer infomatie over de vrijheidslezingen kunt u via deze link vinden.

Kaarten kunt u direct hier online bestellen. U kunt natuurlijk ook een email sturen.

3 mei 2017: Mijn vriendje de kleine walvis

Mijn vriendje de kleine walvisPoppenkastvoorstelling in Klazienaveen

Boy woont aan zee met zijn vader. Boy voelt zich vaak eenzaam, want zijn vader is visser en bijna nooit thuis. Als een kleine walvis aanspoelt op het strand, neemt Boy hem mee naar huis. Deze voorstelling van Jinky's Mikmak is gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar 2017 'De Kleine Walvis' van Benji Davies en is bedoeld voor peuters en kleuters.

Bibliotheek Klazienaveen | woensdag 3 mei | 14.00 uur | € 1,00 per kind.

Entreekaarten zijn via deze link direct te bestellen.

16 mei 2017: Leven met autisme

bep en bas op de boot in de zonLezing voor opvoeders en professionals

Eric van Gils wist zijn hele leven dat hij anders was, maar niet waarom en waardoor. Pas na de geboorte van zijn zoon Daan, die al vroeg de diagnose autisme kreeg, begon hij dingen in het gedrag van zijn zoon te herkennen. In 2014 kreeg hij zelf de diagnose autisme.

Eric schrijft boekjes over Bep en Bas. De verhalen bevatten veel patronen, structuur en herhaling. De verhalen van Bep en Bas zijn vooral bedoeld om alle kinderen, dus niet alleen autistische, structuur en rust te geven. De laatste pagina van ieder boekje in de reeks is volledig identiek met exact dezelfde tekst en tekening. Dat geeft autistische kinderen een duidelijk signaal dat het verhaal is afgelopen.
Op 16 mei komt Eric meer vertellen over Bep en Bas, over autisme, wat het met je doet en hoe je er mee om kunt gaan. 

Bibliotheek Emmen | dinsdag 16 mei | 19:30 uur | Gratis

Graag van te voren aanmelden. Reserveer hier direct uw kaart online of stuur een email.

Kaarten bestellen

button ticketwise

8 april 2017: Genealogisch spreekuur

StamboomAls u wilt beginnen met onderzoek naar uw voorouders, maar u weet niet hoe of waar te beginnen? Of, u bent net begonnen en loopt vast in uw onderzoek? Of heeft u vragen over stamboomonderzoek, archieven, websites, overige bronnen, enz.? Voor al deze vragen is het inloopspreekuur bedoeld. De vragen kunnen specifiek over onderzoek in Drenthe gaan, maar ook onderzoek in heel Nederland en eventueel buiten Nederland kunnen worden gesteld.

Bibliotheek Emmen | zaterdag 8 april | 13.30 uur | Gratis

9 mei 2017: Herdenken van de Joodse slachtoffers van WOII

201304173337Lezing van Klaas Hoogenboezem over de zgn. Stolpersteine (letterlijk vertaald 'Struikelstenen'), monumenten, gedenkstenen en herdenken in heel Europa van de Joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Met natuurlijk speciale aandacht voor Emmen en Emmer-Compascuum.

Wilt u hier bij zijn? Geef u dan alvast via de mail  of aan de balie in de bibliotheek. De entree is gratis. U kunt zich ook direct online aanmelden via de deze link.

Bibliotheek Emmer-Compascuum | 9 mei | 14.00 uur | Gratis