Speciale actie ZomerZinnen voor bibliotheekleden

Peter dHamecourt 220Bestel nu je kaarten voor ZomerZinnen! Als lid van de Bibliotheek krijg je 50% korting én kun je naar de exclusieve lezing van Ruslandkenner Peter d’Hamecourt.

 

Het literaire festival ZomerZinnen in Amen vindt plaats op 17 en 18 juni.

 Optreden Peter d’Hamecourt

Peter d’Hamecourt was twintig jaar lang het gezicht in Moskou van het NOS-Journaal. Ook deed hij verslag voor onder andere het AD, EénVandaag en NOVA. Eerder publiceerde d’Hamecourt boeken over Moskou, Sint Petersburg, Napoleon, de culinaire kant van Rusland, een portret van Vladimir Poetin en de tweedelige reeks Rusland in oorlog over de oorlog in Oekraïne, de vliegramp met MH17 en propaganda in de Russische media.

In zijn lezing zal Peter d'Hamecourt vertellen over zijn nieuwste boek 'In het spoor van de Russische Ziel, Dostojevski tussen Rusland en Europa'. Voor zijn boek maakt d’Hamecourt dezelfde reis door Europa als de beroemde Russische schrijver Dostojevski. Die reis was voor Dostojevski een belangrijke bron van zijn ideeën over de verhouding tussen Rusland en Europa.

ZomerZinnen

HET HOOGSTE WOORD is het thema van de 11e editie van literatuur- en muziekfestival ZomerZinnen. Op het programma staan grote schrijversnamen als Bert Wagendorp, Auke Hulst, Marcel Möring, Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin en Jan van Mersbergen. Ook optredens van o.a. Ernst Jansz, Aafke Romeijn, Leoni Jansen en Jan Rot met Marjolein Meijers en Jan van der Meij.

Naast literatuur speelt muziek een belangrijke rol in het programma. Verder is er een aantrekkelijk randprogramma met workshops, straattheater en horeca.

Bestel nu je kaarten via www.zomerzinnen.nl/kaarten.


boek dHamecourt

Uitgelicht

 • Peter dHamecourt 220Bestel nu je kaarten voor ZomerZinnen! Als lid van de Bibliotheek krijg je 50% korting én kun je naar de exclusieve lezing van Ruslandkenner Peter d’Hamecourt.

   

  Het literaire festival ZomerZinnen in Amen vindt plaats op 17 en 18 juni.

   

  Lees meer...
 • taalpunt logost. lezen en schrijven logoHet Taalpunt Emmen & Klazienaveen zoekt enthousiaste taalvrijwilligers.

  Er zijn veel mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal en daardoor problemen hebben in het dagelijks leven. Formulieren invullen, de dokter begrijpen, ondertiteling op tv lezen…  Het zijn maar een paar voorbeelden.

  U kunt deze mensen een stap verder helpen zodat hun wereld groter wordt. Voor u zelf  kan dit zinvolle werk heel verrijkend zijn en veel voldoening geven. 

   

  Lees meer...

Nieuws van de bibliotheek

Bezig met laden...

Gastlenen in heel Nederland

Je kunt nu ook lenen bij alle bibliotheken in Nederland. Kijk bij gastlenen.

Laaggeletterdheid

Eén op de negen Nederlanders is laaggeletterd. Hier lees je wat laaggeletterdheid inhoudt en wat de Bibliotheek en de overheid er tegen doen.

Meer over laaggeletterdheid

Jaarverslag 2016

voorblad jaarverslagOnlangs is het jaarverslag 2016 verschenen.  Een jaar waarin weer veel  is gebeurd. Naast uitlenen en het ondersteunen van de klanten bij hun zoektocht naar informatie werden er ruim 600 grote en kleinere activiteiten uitgevoerd. Ook werd het grote project ‘Emmen Telt mee met Taal’ gestart en werden er twee Taalpunten geopend. Aan het eind van het jaar vond de landelijke certificeringsaudit plaats waar de Bibliotheek Emmen een goed resultaat behaalde. U leest er alles over door te klikken op de afbeelding hiernaast.

Ons sprookje van mei

Sprookje mei web

Op de foto staat Moët als Roodkapje uit het gelijknamige sprookje. Zij is één van de twaalf prijswinnaars van onze actie 'Betoverend Mooi'. Iedere maand staat hier een andere prijswinnaar. 

 
banner lid worden vrouw
 
cursus algemeen squarebanner 330
 
banner glansrijk 300x250 anim

Agenda

Bezig met laden...

Evenementenkalender

Bezig met laden...
 
pressreader oranje
 
banner digisterker
 
Banner biebpanel

De bieb op Twitter