Bibliotheek Emmen (Centrale)

Nieuw in de bibliotheek

Uitgelicht

 • Koude Oorlog

  Het neerhalen van vlucht MA17, het neerschieten door Turkije van een Russisch gevechtvliegtuig, de annexatie van de Krim door Rusland. Zo maar drie ingrijpende gebeurtenissen die de verhoudingen tussen Oost en West verkoelen. Staan wij aan de vooravond van een nieuwe 'Koude Oorlog'? Tijd om in een serie van drie lezingen ons blikveld eens naar deze periode en het Oosten te verleggen.

  Lees meer...
 • archeologie

  Van 18 januari t/m 25 maart staat de archeologie-tentoonstelling 'Lees het verleden' opgesteld in de bibliotheek aan het Noorderplein. Deze unieke tentoonstelling geeft een overzicht van de circa 40.000 jaar bewoningsgeschiedenis van deze plaats. De tentoonstelling geeft een overzicht van de bewoningsgeschiedenis vanaf de prehistorie. Hierbij worden tal van bodemvondsten getoond, die onder andere zijn aangetroffen in bij de aanleg van het nieuwe dierenpark 'Wildlands', maar ook vondsten die bij eerdere projecten en opgravingen zijn veilig gesteld.

  Lees meer...
 • Bijopkoolzaad5BiotuinEmmen 1

  In samenwerking met Biotuin Emmen organiseert de bibliotheek een aantal lezingen, een cursus en een themamiddag over 'Gezond: van grond tot mond'.

  Het zoemt in op een groot aantal aspecten van onze voedselketen, waarbij nadrukkelijk oog is voor lokale initiatieven op het gebied van gezond produceren. Zowel voor de professionele land- en tuinbouw als voor de kleine moestuinierder.

  Lees meer...
 • kaartverkoop online

  Kaarten voor onze activiteiten kunnen online worden besteld.  Dit kunt u door onze speciale website hiervoor te bezoeken. Hier kunt u aangeven hoeveel kaarten u voor welke activiteit u wilt.

  Lees meer...

Nieuws van de bibliotheek

Bezig met laden...

Laaggeletterdheid

Eén op de negen Nederlanders is laaggeletterd. Hier lees je wat laaggeletterdheid inhoudt en wat de Bibliotheek en de overheid er tegen doen.

Meer over laaggeletterdheid

 
banner bottom week345px
 
banner lid worden vrouw

Gastlenen in heel Nederland

Vanaf 1 januari 2016 kun je lenen bij alle bibliotheken in Nederland. Kijk bij gastlenen.

 
Banner biebpanel

Contactinformatie

Wil je in de bieb langskomen of ons mailen/bellen? Hier vind je ons adres en onze contactgegevens.

Bibliotheek Emmen (Centrale)

Bibliotheek Emmen (Centrale)

Noorderplein 101
7811 MG Emmen
Route (Google maps)

telefoonnummer: (0591) 681444
e-mail adres: klantenservice@bibliotheekemmen.nl

Uitgebreide contactgegevens...

Agenda

Bezig met laden...

Evenementenkalender

Bezig met laden...

De bieb op Twitter