Bibliobus

De bibliobussen maken deel uit van het netwerk van bibliotheekvoorzieningen in de gemeente Emmen. Zij zijn de toegangspoort tot de collecties en diensten van alle bibliotheken in Drenthe. Boeken en andere materialen kunnen online worden gereserveerd en worden opgehaald en ingeleverd in de bibliobus.

Collectie in de bibliobussen

De collectie van een bibliobus bestaat voor volwassenen uit romans en grootletterboeken in allerlei genres en tijdschriften. Voor de jeugd zijn er peuterboekjes, prentenboeken, (voor)leesboeken, strips, informatieve boeken en luisterboeken.

De zorgvuldig afgestemde bibliobuscollectie wordt elke week aangevuld met nieuwe materialen en voortdurend gewisseld. De bibliobussen vervoeren ook aangevraagde lees- of projectcollecties voor scholen.In het overzicht van alle halteplaatsen kun je lezen welke bussen een collectie voor volwassenen en jeugd heeft en welke bussen alleen collectie voor de jeugd.

Standplaatsen van de bibliobussen

Een compleet overzicht van alle standplaatsen en tijden van de bibliobussen in de gemeente Emmen vind je in het overzicht van alle halteplaatsen.

Tijdelijke aanpassingen

De bibliobussen voor volwassenen rijden voorlopig nog niet i.v.m. de richtlijnen van het RIVM.

De bibliobussen rijden niet in de Kerstvakantie (21 dec t/m 3 januari) van het basisonderwijs.