Ieder jaar reikt de gemeente Emmen de Cultuurprijs uit. Het ene jaar als oeuvreprijs, het andere jaar als aanmoedigingsprijs. Dit jaar gaat het om de aanmoedigingsprijs. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 1000 euro en een herinneringstrofee!

Wie er wint? Dat bepaal jij, samen met de jury.

Als kennismaking stelt iedere genomineerde zich hieronder kort aan je voor. Tot 11 december kon via deze website gestemd worden.

De uitslag wordt op vrijdag 3 januari bekend gemaakt tijdens de feestelijke nieuwjaarsreceptie van de gemeente Emmen. Ook daar ben je van harte welkom.

De Bibliotheek Emmen, organisator van de Cultuurprijs 2019

Met plezier organiseert De Bibliotheek Emmen de Cultuurprijs 2019 voor de gemeente Emmen. Het is ieder jaar weer boeiend om te zien hoeveel ‘cultuur’ er in onze gemeente is en natuurlijk wie er worden genomineerd uit de vele aanmeldingen. Voor de jury was het zeker geen eenvoudige opgave.
Wij feliciteren de vier genomineerde jonge talenten van harte. Ook wij zijn natuurlijk heel benieuwd wie de aanmoedigingscultuurprijs 2019 in ontvangst mag nemen tijdens het nieuwjaarsfeest van de gemeente Emmen.

Marchien Brons,
Directeur- bestuurder Bibliotheek Emmen