Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Vrouwelijke filosofen

  Historisch overzicht van vrouwelijke filosofen. De auteurs hebben dit boek samengesteld omdat er nauwelijks over filosofes wordt geschreven in de traditionele canon. Ze geven twee zwaartepunten aan. Een eerste zwaartepunt is feministische thematiek: vrouwelijke denkers bestrijden dat vrouwen inferieur zouden zijn aan mannen. Een tweede zwaartepunt is...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vrouwelijke filosofen

 • Liefde in tijden van cholera

  Gabriel García Márquez

  De tragikomische liefdesgeschiedenis tussen een realistische vrouw en een romantische man.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Liefde in tijden van cholera

 • De stormroos

  Corina Bomann

  De aankoop van een oude boot, die tijdens de Koude Oorlog vluchtelingen vervoerde naar West-Duitsland, zorgt voor herinneringen bij mensen die ooit betrokken waren bij de boot.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De stormroos

 • LEGO®

  Simon Hugo

  Hoeveel voertuigen zijn er van Lego te maken? Welke thema's zijn er allemaal? Kijk en lees van alles over Lego voor wat betreft de geschiedenis, soorten Lego, figuren, films, games enz. Vrij dik naslagwerk met veel kleurenillustraties van Lego-figuren en -modellen. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van LEGO®

 • Bekijk details van Kapitein Raymond Westerling en de Zuid-Celebes-affaire (1946-1947)

 • Raadselvader

  Jolande Withuis

  De Nederlandse historica (1949) beschrijft haar jeugd in een diep gelovig communistisch milieu, in het bijzonder ook de verhouding met haar vader Berry Withuis (1920-2009), redacteur van De Waarheid, schaker en schaakjournalist.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Raadselvader

 • Het dorp

  Wim Daniëls

  Beschrijving van de ontwikkeling van het Nederlandse dorpsleven in de afgelopen 100 jaar, met nadruk op de periode 1950-1960.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het dorp

 • Een rijk verleden

  Danielle Steel

  Een New Yorkse familie verhuist in 2017 naar een herenhuis in San Francisco, dat bewoond blijkt door de geesten van een grote familie uit 1917.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een rijk verleden

 • Ajax

  Yoeri van den Busken

  Lees van alles over Ajax voor wat betreft de geschiedenis, Europese successen, bijzondere doelpunten, trainers en sterspelers als Johan Cruyff, Marco van Basten en Wesley Sneijder. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ajax


Boek van de maand

Luchtmeisjes

Ingrid van der Chijs

Een prachtig verhaal over twee stewardessen in de Tweede Wereldoorlog. De een gaat bij het verzet en de ander bij de NSB. De schrijver laat hun beweegredenen zien. Het is niet puur goed versus slecht... Tevens leuk inkijkje in het ontstaan van de KLM.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken