De bibliotheken zijn weer open met aangepaste service. Klik hier voor de actuele informatie.

Houd je van gamen? Games kun je ook in de Bibliotheek lenen; voor de PlayStation, Xbox, WiiU en PC. Je kunt kiezen uit meer dan 600 games. Leuk als je bijvoorbeeld een spel wilt uitproberen voordat je het in de winkel koopt. 

 • Gamecatalogus

  Gamecatalogus

  We hebben games voor verschillende spelcomputers. Zoek in de catalogus naar alle spellen die de bibliotheek heeft voor jouw computer. Kom je er niet uit? In de bibliotheek kun je natuurlijk altijd even om hulp vragen.

  Let op: aantal games 'in jouw bibliotheek' klopt niet

  Momenteel geeft de catalogus een onjuiste melding van het aantal games dat staat onder 'in jouw bibliotheek'. Kijk voor je langskomt eerst goed in welke bibliotheek de game die je zoekt aanwezig is.  
   

  Naar de catalogus

 • PEGI

  PEGI

  Op alle games staan PEGI logo’s die, net als op films, aangeven voor welke doelgroep een spel wel of juist niet geschikt is. Soms staat er bijvoorbeeld op dat een spel 16+ is of dat het een spel met veel geweld is.

  Bij het uitlenen van games houden de bibliotheekmedewerkers zich altijd aan de leeftijdsaanduiding die het PEGI logo aangeeft. De bibliotheekmedewerker mag ook om een ID-kaart vragen als hij/zij twijfelt aan jouw leeftijd.


  Games in de Bibliotheek

 • Kosten

  Kosten

  Let op! Het lenen van games kost € 2,50 per spel en de leentermijn is 2 weken. In de bibliotheken Assen en Hoogeveen zijn de games direct aanwezig, in andere bibliotheken kun je ze reserveren.


  Games in de bibliotheek

Games lenen in Emmen

Het lenen van games in de gemeente Emmen is voor leden gratis.

Deel deze pagina