Lekker actief bezig zijn tijdens één van onze kinderworkshops

Een workshop is een leuke bezigheid waar je actief wordt uitgedaagd om mee te doen. Het doet een beroep op jouw creatieve en /of technische vaardigheden! Maar een workshop is natuurlijk ook een sociaal gebeuren, Je maakt er kennis met kinderen met dezelfde interesses. Een workshop duurt nooit te lang en biedt voldoende afwisseling, zodat je jezelf geen moment hoeft te vervelen. Door het jaar heen organiseren wij een groot aantal verschillende kinderworkshops in de gemeente Emmen.

CoderDojo Emmen

In samenwerking met App Kids Studio uit Hoogeveen en Nobanovi uit Emmen organiseert Bibliotheek Emmen twee maal per maand een CoderDojo. Een aantal uitdagende workshop waarin kinderen kennis maken met techniek en leren programmeren. Dit laatste is tegenwoordig bijna net zo noodzakelijk als taal, rekenen en Engels. De eerste CoderDojo van de maand is een thematische middag, waar je met Micro-Bit; Tinkercad of de Oozo-bot aan de slag gaat. De tweede CoderDojo van de maand staat volledig in het teken van 'Scratch'. Deze middag is een inloopmiddag waar je op diverse niveau's kan programmeren. Voor deze laatste middagen kun je jezelf hier aanmelden

Kindercolleges

Nieuwsgierige kinderen die alles willen weten over allerhande en specifieke onderwerpen kennen wij allemaal. Ouders, leraren en vrienden, iedereen doet zijn best om zoveel mogelijk hierover te vertellen. Soms is dit echter niet genoeg en luisteren kinderen graag naar een echte expert. Bibliotheek Emmen organiseert elk jaar 4 kindercolleges over uiteenlopende onderwerpen, waar kinderen uit de bovenbouw van de basisschool (groep 6, 7 & 8) zo'n expert het hemd van het lijf kunnen vragen. En natuurlijk ook zelf aan de slag gaan.

Nieuwsbrief

Elke maand stuurt de bibliotheek een nieuwsbrief met daarin een overzicht van haar activiteiten voor de komende maand. Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen? Stuur dan een e-mail met daarin jouw naam en geboortedatum naar de bibliotheek.