Dreumesuurtjes

De bibliotheek in Emmen stopt vanaf 2020 met de Dreumesuurtjes. De tijdelijke subsidiëring door de gemeente is afgelopen.

Bibliotheek Emmen heeft in de maanden december en januari tijdens de feestdagen andere openingstijden. Noteer daarom de aangepaste openingstijden in je agenda!

De Bibliotheken in de gemeente Emmen zijn gesloten op:

Verkoop afgeschreven materialen

De komende maanden worden er in de Bibliotheek Emmen aan het Noorderplein veel afgeschreven bibliotheekmaterialen te koop aangeboden. De verkoop start op zaterdag 23 november 2019.

Tina Luchies

T/m eind januari 2020 zijn een aantal schilderijen van Tina Luchies in een expositie in de Bibliotheek Emmen te bewonderen. De grote abstracte werken staan verspreid opgesteld op de begane grond en de eerste etage en zijn te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

VoorleesExpress Emmen

Niet alle kinderen groeien op in een taalrijke thuisomgeving. Als kinderen te weinig met boeken en lezen in aanraking komen, beginnen zij vaak met een taalachterstand aan school.

Vanaf zondag 6 oktober is de bibliotheek aan het Noorderplein ook weer op zondag open van 13:00 tot 16:00 uur.

Op vrijdag 25 oktober is de tweede bijeenkomst over het leven met een handicap. Deze maal is het thema: Waar kunnen gehandicapten hulp en informatie krijgen?Tijdens deze bijeenkomsten ontmoeten gehandicapten en mensen zonder beperking elkaar. Ze gaan met elkaar in gesprek over wat hen beweegt en wat ze graag zouden willen doen. Eén van de onderwerpen is het VN-Verdrag Handicap en wat dit voor Emmen betekent.

Vanaf maandag 28 oktober 2019 zijn er enkele wijzigingen in de tijden van de bibliobus.

Inspiratieavond Kinderboekenweek 2019

Deze week heeft de Bibliotheek Emmen de 65e editie van de Kinderboekenweek afgetrapt met een zeer energieke inspiratieavond voor leerkrachten en leescoördinatoren.

WhatsApp met de bieb

Heb je een vraag aan de Bibliotheek Emmen? Vanaf nu kun je de bieb ook bereiken via WhatsApp, handig!

Blog Bibliotheek Emmen

Met een enorme glimlach en oogjes vol sprankeling en ondeugd zie ik hem naast de kinderwagen van z'n kleine zusje lopen. Ze stoppen even zodat hij de boekentas onder uit de wagen kan pakken, en met ferme passen loopt hij naar de innamebalie.

Factsheet Bibliotheek Emmen in 2018

De Bibliotheek is volop in ontwikkeling. Elke dag staan wij klaar om inwoners van de gemeente Emmen te helpen meer uit het leven te halen.
Door lezen, leren en inspireren weten wij vele levens te verrijken. Daar zijn we trots op en gaan wij mee door in 2019 en verder!

Blog Bibliotheek Emmen

Op een donderdagavond in januari stond er een jongen bij de receptie. Een ogenschijnlijk gewone jongen, die wat boeken kwam reserveren die hij voor school nodig had. Ik zag dat er een meisjesnaam op de lenerspas stond, en vroeg hem of hij wel de juiste pas had meegenomen van huis. Dat had hij, dit was echt zijn pas.

infographic resultaten ebooks 2018

E-books lenen met je bibliotheekpas? Steeds meer mensen maken gebruik van deze dienst. Bekijk de cijfers van 2018.

Karlijn Geitz (Bibliotheek Emmen) is één van de eerste voorleesconsulenten die de nieuwe opleiding uit het opleidingshuis BoekStart en de Bibliotheek op school is gaan volgen. Karlijn vertelt over haar ervaringen met BoekStart in de kinderopvang en de opleiding Voorleesconsulent.

Te laat begonnen met lezen voor je literatuurlijst en nu in tijdnood? Dan kun je naast lezen ook eens een boek luisteren. Met de 'Luisteren voor je lijst' selectie in de Luisterbieb. Op al die momenten dat je iets anders aan het doen bent, maar je oren nog vrij zijn. Tijdens het sporten, reizen of het lopen van je krantenwijk.

Lees voor