Cultuurprijs Emmen

Op vrijdag 3 januari 2020 wordt de Aanmoedigings Cultuurprijs Emmen uitgereikt. Dit vindt plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Emmen in het Atlas Theater. Inwoners van de gemeente Emmen kunnen tot 23 oktober personen of organisaties voordragen voor deze prijs.

Papavers - Ina Fokkens-Habing

Expositie van kleurrijke schilderijen t/m 15 november 2019

Tot half november exposeert Ina Fokkens-Habing uit Emmen met een aantal van haar schilderijen in Bibliotheek Emmen. Lang geleden hield zij zich bezig met Duitse volksschilderkunst, nu creëert zij haar eigen schilderijen.

Vanaf zondag 6 oktober is de bibliotheek aan het Noorderplein ook weer op zondag open van 13:00 tot 16:00 uur.

Zaterdag 2 november van 11.00 tot 13.00 uur zendt De Taalstaat voor de tweede keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal uit. Ook deze keer schrijft Wim Daniëls de tekst van het Dictee.

Op vrijdag 25 oktober is de tweede bijeenkomst over het leven met een handicap. Deze maal is het thema: Waar kunnen gehandicapten hulp en informatie krijgen?Tijdens deze bijeenkomsten ontmoeten gehandicapten en mensen zonder beperking elkaar. Ze gaan met elkaar in gesprek over wat hen beweegt en wat ze graag zouden willen doen. Eén van de onderwerpen is het VN-Verdrag Handicap en wat dit voor Emmen betekent.

Maand van de Geschiedenis 2019

Bijzondere lezingen rondom het thema ZIJ/HIJ

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden culturele, literaire en mediaorganisaties brengen we geschiedenis onder de aandacht. In oktober 2019 staat het thema Zij/Hij centraal. Ook in de Bibliotheek van Emmen en Klazienaveen!

Spetterende Letteren

In een fantasierijk muzikaal avontuur neemt singer-songwriter Chris Bernhart je mee door de Nederlandse literatuur. Spetterende Letteren bezingt beroemde schrijvers en boekpersonages, dronkenschap en reizen.

Vanaf maandag 16 september 2019 zijn er enkele wijzigingen in de tijden van de bibliobus.

Inspiratieavond Kinderboekenweek 2019

Deze week heeft de Bibliotheek Emmen de 65e editie van de Kinderboekenweek afgetrapt met een zeer energieke inspiratieavond voor leerkrachten en leescoördinatoren.

De Bibliotheek in het centrum van Emmen is vernieuwd.  Het is nu nog meer een open, inspirerende en aangename plek, waar voor iedereen wel iets te vinden of te beleven is.

WhatsApp met de bieb

Heb je een vraag aan de Bibliotheek Emmen? Vanaf nu kun je de bieb ook bereiken via WhatsApp, handig!

Blog Bibliotheek Emmen

Met een enorme glimlach en oogjes vol sprankeling en ondeugd zie ik hem naast de kinderwagen van z'n kleine zusje lopen. Ze stoppen even zodat hij de boekentas onder uit de wagen kan pakken, en met ferme passen loopt hij naar de innamebalie.

Blog Bibliotheek Emmen

Op een donderdagavond in januari stond er een jongen bij de receptie. Een ogenschijnlijk gewone jongen, die wat boeken kwam reserveren die hij voor school nodig had. Ik zag dat er een meisjesnaam op de lenerspas stond, en vroeg hem of hij wel de juiste pas had meegenomen van huis. Dat had hij, dit was echt zijn pas.

infographic resultaten ebooks 2018

E-books lenen met je bibliotheekpas? Steeds meer mensen maken gebruik van deze dienst. Bekijk de cijfers van 2018.

Factsheet Bibliotheek Emmen in 2018

De Bibliotheek is volop in ontwikkeling. Elke dag staan wij klaar om inwoners van de gemeente Emmen te helpen meer uit het leven te halen.
Door lezen, leren en inspireren weten wij vele levens te verrijken. Daar zijn we trots op en gaan wij mee door in 2019 en verder!

Karlijn Geitz (Bibliotheek Emmen) is één van de eerste voorleesconsulenten die de nieuwe opleiding uit het opleidingshuis BoekStart en de Bibliotheek op school is gaan volgen. Karlijn vertelt over haar ervaringen met BoekStart in de kinderopvang en de opleiding Voorleesconsulent.

Te laat begonnen met lezen voor je literatuurlijst en nu in tijdnood? Dan kun je naast lezen ook eens een boek luisteren. Met de 'Luisteren voor je lijst' selectie in de Luisterbieb. Op al die momenten dat je iets anders aan het doen bent, maar je oren nog vrij zijn. Tijdens het sporten, reizen of het lopen van je krantenwijk.

Lees voor