In een fantasierijk muzikaal avontuur neemt singer-songwriter Chris Bernhart je mee door de Nederlandse literatuur. Spetterende Letteren bezingt beroemde schrijvers en boekpersonages, dronkenschap en reizen.

Chris treedt op tijdens het prestigieuze Boekenbal, stadsschouwburg, Amsterdam. Camera’s. Zien en gezien worden. Daar vangt hij iets op: een geheimzinnig schrijverscongres in Gasselteboerveensetweedenijemond. Wat volgt is een spannende speurtocht naar ‘Roots’. Wat is leuker: Amsterdam of een kampvuur met je vrienden op het platteland? Met zijspan motor tuft hij naar de geheimzinnige bijeenkomst. Onderweg komt hij schrijvers tegen.

Op het scherm: Paulien Cornelisse, Tommy Wieringa, Kader Abdolah, Ronald Giphart, Arnold Veeman, Tom de Ket, Suzanna Jansen (o.a. Het Pauperparadijs).
Op het podium: Chris Bernhart (zang, contrabas), Jaap van der Panne (gitaren), Charly Zastrau (piano/ ketels) Pieter Ubbels (saxen),

Bijzondere gasten:

• Zaterdag 19 okt: Peter Middendorp. Schrijver, columnist Volkskrant. FC Emmen watcher.
  • Zondag 20 okt.: Eus (Özcan Akyol) DWDD

Uit de Pers:

Pers over Chris Bernhart: Dagblad De Stem “.. de Nederlandse versie van Tom Waits..” DvhN: ….”balancerend tussen charisma en chaos”... Parool: ( optreden in een uitverkocht Carré).. ’ t IJ … een lied, zo sterk dat het woord Amsterdam niet eens nodig is…tikkeltje Maarten van Roozendaal, maar vooral zichzelf.

Chris groeide op in Drenthe, om de hoek bij de dorpssmid. En woont in Amsterdam. De helft van de hoofdstedelijke inwoners is import, uit ‘de provincie’.
Wat doet herkomst met je?

Een korte sfeerimpressie is te zien in op YouTube met de filmpjes Tommy Wieringa en Bullebak.

Entreekaarten

Zaterdag 19 okt: Grote Kerk Emmen Aanvang 20 uur. Speciale Gast: Peter Middendorp.
Kaarten € 17,50. Met kortingsbon van Blokker of Readshop óf bibliotheekpas € 15
Zondag 20 okt: Grote Kerk Emmen Aanvang 16 uur. Speciale Gast: Eus (Özcan Akyol).
Kaarten € 17,50. Met kortingsbon van Blokker of Readshop óf bibliotheekpas € 15