• De Bibliotheek Emmen opent servicepunt in Nieuw-Weerdinge

9 september 2020

Het dorp Nieuw-Weerdinge kan zich verheugen op een nieuwe service van de Bibliotheek Emmen: een vaste plek om boeken te lenen bij het Bibliotheek Servicepunt Nieuw-Weerdinge.

Bekijk details van De Bibliotheek Emmen opent servicepunt in Nieuw-Weerdinge

• Nieuwe app voor e-books en luisterboeken van de Bibliotheek

6 september 2020

Bibliotheekleden hebben naast de mooie boekencollectie in de Bibliotheek ook toegang tot duizenden e-books en luisterboeken in de online Bibliotheek. Sinds kort kunnen zij e-books en luisterboeken makkelijk lenen, lezen en luisteren in één nieuwe app. Om de nieuwe app onder begeleiding te ontdekken kunnen mensen, lid of geen lid van de Bibliotheek, op vrijdag 2 oktober vanaf 10.00 uur naar de Bibliotheek Emmen komen.

Bekijk details van Nieuwe app voor e-books en luisterboeken van de Bibliotheek

• Corona-app in Drenthe

17 augustus 2020

Vanaf maandag 17 augustus wordt er in Drenthe een proef gestart met de corona-app CoronaMelder. Iedereen kan de app downloaden op zijn of haar telefoon. De app geeft een melding als je in de buurt bent geweest van iemand die is besmet met corona.

Bekijk details van Corona-app in Drenthe

• Factsheet Bibliotheek Emmen in 2019

9 juli 2020

De Bibliotheek is volop in ontwikkeling. Elke dag staan wij klaar om inwoners van de gemeente Emmen te helpen meer uit het leven te halen. Door lezen, leren en inspireren weten wij vele levens te verrijken. Daar zijn we trots op en gaan wij mee door in 2020 en verder!

Bekijk details van Factsheet Bibliotheek Emmen in 2019

• Blog: Gastvrij met halfgesloten deuren

3 juni 2020

Gastvrijheid, hartelijkheid en warmte zit de bibliotheken in het bloed. Nu dat allemaal nog maar beperkt mogelijk is, voelt het een beetje alsof er een gat in ons DNA is geslagen.

Bekijk details van Blog: Gastvrij met halfgesloten deuren

• Mystery guest: Emmen gewoon goed

14 oktober 2019

Onlangs bezocht de landelijke mystery guest de bibliotheek in het centrum van Emmen. Haar bevindingen zijn nu gepubliceerd in het nieuwste nummer van het Bibliotheekblad, vakblad voor de openbare bibliotheken.

Bekijk details van Mystery guest: Emmen gewoon goed

• Blog: Mag ik misschien wel een pas met een andere naam?

14 februari 2019

Op een donderdagavond in januari stond er een jongen bij de receptie. Een ogenschijnlijk gewone jongen, die wat boeken kwam reserveren die hij voor school nodig had. Ik zag dat er een meisjesnaam op de lenerspas stond, en vroeg hem of hij wel de juiste pas had meegenomen van huis. Dat had hij, dit was echt zijn pas.

Bekijk details van Blog: Mag ik misschien wel een pas met een andere naam?

• Voorleesconsulent in de praktijk

14 juli 2018

Karlijn Geitz (Bibliotheek Emmen) is één van de eerste voorleesconsulenten die de nieuwe opleiding uit het opleidingshuis BoekStart en de Bibliotheek op school is gaan volgen. Karlijn vertelt over haar ervaringen met BoekStart in de kinderopvang en de opleiding Voorleesconsulent.

Bekijk details van Voorleesconsulent in de praktijk

• Blog: Fantasie en Winnie

14 juni 2018

Met een enorme glimlach en oogjes vol sprankeling en ondeugd zie ik hem naast de kinderwagen van z'n kleine zusje lopen. Ze stoppen even zodat hij de boekentas onder uit de wagen kan pakken, en met ferme passen loopt hij naar de innamebalie.

Bekijk details van Blog: Fantasie en Winnie