• Nieuwe directeur voor Bibliotheek Emmen

20 januari 2021

Per 1 februari treedt Nicole Stiekema aan als nieuwe directeur-bestuurder van de Bibliotheek Emmen. Zij volgt Marchien Brons op die met pensioen gaat.

Bekijk details van Nieuwe directeur voor Bibliotheek Emmen

• De Bibliotheek Emmen heeft kwaliteit op orde!

15 januari 2021

De Bibliotheek Emmen heeft op 15 januari 2021 opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

Bekijk details van De Bibliotheek Emmen heeft kwaliteit op orde!

• Bibliotheken tijdelijk gesloten

13 januari 2021

Als gevolg van de tijdelijke verzwaring van de lockdown zijn de bibliotheken en servicepunten t/m 9 februari 2021 gesloten.

Bekijk details van Bibliotheken tijdelijk gesloten

• Zangeres Carina Vinke wint cultuurprijs Emmen 2020

7 januari 2021

Zangeres Carina Vinke uit Emmen is de winnaar van de Oeuvre Cultuurprijs 2020 van de gemeente Emmen. De zangeres kreeg de prijs thuis uitgereikt door wethouder Robert Kleine.

Bekijk details van Zangeres Carina Vinke wint cultuurprijs Emmen 2020

• Neem een kijkje in De Veurkamer

7 januari 2021

Op 11 december is in Nieuw-Amsterdam De Veurkamer geopend. Helaas zijn de deuren tijdelijk gesloten vanwege corona.

Bekijk details van Neem een kijkje in De Veurkamer

• Collecties voor scholen

16 december 2020

Als gevolg van de lockdown zijn de bibliotheken en servicepunten tot 20 januari 2021 gesloten. Ook de bibliobussen rijden niet.

Bekijk details van Collecties voor scholen

• Bibliotheek Nieuw-Amsterdam geopend

11 december 2020

Vrijdagmiddag werd het grondig vernieuwde voormalige deel van verzorgingshuis Oldersheem officieel geopend. Dit gebeurde door de nieuwe naam via een filmpje te onthullen. Vanwege de beperkende RVIM maatregelen vond deze opening in kleine kring plaats.

Bekijk details van Bibliotheek Nieuw-Amsterdam geopend

• Genomineerden Cultuurprijs bekend

8 december 2020

De afgelopen periode heeft iedereen kandidaten kunnen voordragen voor de Cultuurprijs 2020. Dit heeft maar liefst 18 aanmeldingen opgeleverd. De jury heeft hieruit vier genomineerden voor deze prijs gekozen.

Bekijk details van Genomineerden Cultuurprijs bekend

• Nieuw: de TijdschriftenBieb

2 december 2020

Lees tijdschriften op je telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Yoga Magazine. De app is gratis voor Bibliotheekleden.

Bekijk details van Nieuw: de TijdschriftenBieb

• Dorpshuis de Schalm en Bibliotheek Nieuw-Amsterdam heropenen in nieuw onderkomen

18 november 2020

Ondanks dat de dorpshuizen en bibliotheken vanaf donderdag 19 november weer open mogen, blijven deze in Nieuw-Amsterdam nog 2 weken gesloten. Beide krijgen namelijk een nieuw onderkomen in het prachtig verbouwde voorste deel van het verzorgingshuis Oldersheem.

Bekijk details van Dorpshuis de Schalm en Bibliotheek Nieuw-Amsterdam heropenen  in nieuw onderkomen