• Bibliotheken in gemeente Emmen open

16 oktober 2020

De Bibliotheken in de gemeente Emmen zijn ook in deze woelige Coronatijd gewoon open. Dat houdt in dat de het naast de uitlening van materialen ook nog mogelijk is de Bibliotheek te gebruiken als werkplek en de meeste activiteiten nog gewoon doorgang vinden. Wel wordt u gevraagd zich aan de voorgeschreven regels te houden.

Bekijk details van Bibliotheken in gemeente Emmen open

• Pop up Emmen geeft Energie

9 oktober 2020

Alle Emmenaren kunnen vanaf vrijdag 9 oktober 2020 in de pop up Emmen geeft Energie terecht met al hun vragen over het besparen van energie. Dit eerste informatiepunt is geopend in de Bibliotheek in het centrum van Emmen.

Bekijk details van Pop up Emmen geeft Energie

• Bedtime Stories komt eraan!

7 oktober 2020

De snijdende wind slaat de regen tegen het raam. De dagen worden korter, de nachten worden langer. Kruip onder de wol, trek je pyjama aan en zet je slaapmuts op want met Bedtime Stories slaapwandelen wij de donkerdagen in.

Bekijk details van Bedtime Stories komt eraan!

• Bibliotheek Emmen weer open op zondag

28 september 2020

Vanaf zondag 4 oktober is de bibliotheek aan het Noorderplein weer op zondag open van 13:00 tot 16:00 uur.

Bekijk details van Bibliotheek Emmen weer open op zondag

• App-tour in de Bibliotheek Emmen!

22 september 2020

Bibliotheekleden hebben naast de mooie boekencollectie in de Bibliotheek ook toegang tot duizenden e-books en luisterboeken in de online Bibliotheek. Sinds kort kun je e-books en luisterboeken makkelijk lenen, lezen en luisteren in één nieuwe app.

Bekijk details van App-tour in de Bibliotheek Emmen!

• De Bibliotheek Emmen opent servicepunt in Nieuw-Weerdinge

9 september 2020

Het dorp Nieuw-Weerdinge kan zich verheugen op een nieuwe service van de Bibliotheek Emmen: een vaste plek om boeken te lenen bij het Bibliotheek Servicepunt Nieuw-Weerdinge.

Bekijk details van De Bibliotheek Emmen opent servicepunt in Nieuw-Weerdinge

• Nieuwe app voor e-books en luisterboeken van de Bibliotheek

6 september 2020

Bibliotheekleden hebben naast de mooie boekencollectie in de Bibliotheek ook toegang tot duizenden e-books en luisterboeken in de online Bibliotheek. Sinds kort kunnen zij e-books en luisterboeken makkelijk lenen, lezen en luisteren in één nieuwe app. Om de nieuwe app onder begeleiding te ontdekken kunnen mensen, lid of geen lid van de Bibliotheek, op vrijdag 2 oktober vanaf 10.00 uur naar de Bibliotheek Emmen komen.

Bekijk details van Nieuwe app voor e-books en luisterboeken van de Bibliotheek

• Corona-app in Drenthe

17 augustus 2020

Vanaf maandag 17 augustus wordt er in Drenthe een proef gestart met de corona-app CoronaMelder. Iedereen kan de app downloaden op zijn of haar telefoon. De app geeft een melding als je in de buurt bent geweest van iemand die is besmet met corona.

Bekijk details van Corona-app in Drenthe

• Factsheet Bibliotheek Emmen in 2019

9 juli 2020

De Bibliotheek is volop in ontwikkeling. Elke dag staan wij klaar om inwoners van de gemeente Emmen te helpen meer uit het leven te halen. Door lezen, leren en inspireren weten wij vele levens te verrijken. Daar zijn we trots op en gaan wij mee door in 2020 en verder!

Bekijk details van Factsheet Bibliotheek Emmen in 2019

• Blog: Gastvrij met halfgesloten deuren

3 juni 2020

Gastvrijheid, hartelijkheid en warmte zit de bibliotheken in het bloed. Nu dat allemaal nog maar beperkt mogelijk is, voelt het een beetje alsof er een gat in ons DNA is geslagen.

Bekijk details van Blog: Gastvrij met halfgesloten deuren