App-tour in de Bibliotheek Emmen!

Gepubliceerd op: 22 september 2020 11:32

Bibliotheekleden hebben naast de mooie boekencollectie in de Bibliotheek ook toegang tot duizenden e-books en luisterboeken in de online Bibliotheek. Sinds kort kun je e-books en luisterboeken makkelijk lenen, lezen en luisteren in één nieuwe app.

App-tour

Om de nieuwe app onder begeleiding te ontdekken organiseren wij op vrijdag 2 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur bij de Bibliotheek Emmen een app-tour! Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek, ben je van harte welkom.

Nieuwe app

In de nieuwe app staan alle e-books en luisterboeken van de Bibliotheek bij elkaar. Dat is een grote verbetering, omdat er eerder twee aparte apps voor e-books en luisterboeken waren. Gebruikers hoeven niet meer naar de website van de online Bibliotheek om titels te lenen: dat kan nu ook direct in de app. Daarnaast heeft de app functies om het lezen nog makkelijk er leuker te maken. Zo kunnen lezers hun favoriete boeken op een lijstje zetten en kunnen ze previews bekijken of een fragment beluisteren. Bij de meeste abonnementen kunnen Bibliotheekleden 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk lenen voor een periode van 3 weken. Dan wordt het boek (natuurlijk) automatisch teruggebracht!

Tijdens de app-tour

Deze dag staat in de Bibliotheek een mooie nieuwe lees- en luisterspot opgesteld die bemand is door professionals van de Bibliotheek. In de nieuwe app laten we de bezoekers de collectie van duizenden e-books en luisterboeken zien, waar zij met hun bibliotheekabonnement óók toegang toe hebben. We kunnen bibliotheekleden ook praktisch helpen: met het downloaden van de app, het registreren voor de online Bibliotheek en het downloaden van de (eerste) titels. De koffie en thee staat klaar en natuurlijk zorgen we ervoor dat we de lees- en luisterspot Corona-proof maken zodat deze veilig is voor bezoekers.

App downloaden

De online Bibliotheek-app is te downloaden voor iOS in de App Store en voor Android in de Google Play Store. Lenen in de oude e-booksapp en de LuisterBieb is niet meer mogelijk. Wel kunnen boeken die al op de boekenplank staan nog worden uitgelezen. Lezers kunnen natuurlijk ook gewoon e-books via de e-reader blijven lezen, of e-books en luisterboeken streamen in de webbrowser.

Download de app voor iOS (Apple) hier

Download de app voor iOS (Apple) hier

en voor Android (Google) hier

Download de app voor Android hier

Word lid!

Ook niet-leden zijn van harte welkom deze dag, wil je meer weten over de mogelijkheden die we als Bibliotheek bieden of heb je vragen over het afsluiten van een abonnement dan helpen we graag. Weet je dat je al een abonnement hebt voor maar iets meer dan €4,00 per maand? Sluit online een abonnement af via: word vandaag nog lid of bel 0591-681444.