Dorpshuis de Schalm en Bibliotheek Nieuw-Amsterdam heropenen in nieuw onderkomen

Gepubliceerd op: 18 november 2020 15:25

Ondanks dat de dorpshuizen en bibliotheken vanaf donderdag 19 november weer open mogen, blijven deze in Nieuw-Amsterdam nog 2 weken gesloten. Beide krijgen namelijk een nieuw onderkomen in het prachtig verbouwde voorste deel van het verzorgingshuis Oldersheem.

Opening

Op maandag 7 december gaat de Bibliotheek Nieuw-Amsterdam hier weer open voor het publiek. Het oude pand aan de markt, met bijbehorende grond, wordt overgedragen aan de gemeente en zal worden afgebroken.

Zodra het is toegestaan gaat ook de Schalm haar activiteiten op de nieuwe locatie hervatten. Het dorpshuis zal hier ook de maaltijdvoorziening voor de bewoners van Oldersheem verzorgen.

Nieuwe naam

Tijdens de officiƫle opening - naar verwachting op 11 december in kleine kring - wordt de nieuwe naam van het gezamenlijke onderkomen van dorpshuis en bibliotheek bekend gemaakt. Deze naam is gekozen uit de namen die door de inwoners van Nieuw-Amsterdam en Veenoord zijn ingediend.

Open dag

Zodra het weer mogelijk is, wordt er een open dag gehouden zodat iedereen deze prachtige aanwinst voor de inwoners van het tweelingdorp Nieuw-Amsterdam/Veenoord kan bekijken.