Foto expositie tweedejaars Esdal College Klazienaveen

Gepubliceerd op: 17 november 2020 11:26

Van maandag 23 november t/m 4 december 2020 kunnen belangstellenden in de bibliotheek van Klazienaveen een kijkje nemen bij een foto-expositie van leerlingen van het Esdal College Klazienaveen.

Leerlijn Fotografie

Op het Esdal College in Klazienaveen is de laatste 2 jaar extra aandacht voor de Multimediavakken. Zo is er vorig schooljaar een nieuwe leerlijn fotografie ontwikkeld bij het vak Kunst en Cultuur en wordt er momenteel gewerkt aan de ontwikkeling van een lessenserie animatie en mediawijsheid.

Kunstdocent Sanne Benus vertelt: ’Onze tweedejaars leerlingen hebben tijdens de eerste Corona periode thuis gewerkt aan een foto opdracht met als thema ‘Vroeger en nu’. Dit thema leende zich er goed voor om in hun huiselijke omgeving foto’s van vroeger na te maken in de sfeer van nu. Dit onderwerp leverde verrassende en soms hilarische beelden op die de moeite waard zijn om even te komen bekijken. Het is voor leerlingen momenteel een hele lastige periode; veel leuke dingen gaan niet door en er zijn weinig mogelijkheden tot zelfexpressie nu het culturele leven nagenoeg stil ligt. Daarom hebben we het plan op gevat om de leerlingen de kans te geven een heuse expositie in te richten. Gelukkig was de Bibliotheek meteen enthousiast om ruimte ter beschikking te stellen. Wegens Corona kan er helaas geen officiële opening zijn maar de leerlingen hopen dat er toch veel mensen zullen komen’.

Mediadocent Ester Kroezenga begeleidt de Esdal docenten bij de lessen: ‘De leerlingen hebben veel geleerd over de technische aspecten van de fotografie zoals kikker-en vogel perspectief en scherpte en diepte. Maar het gaat uiteraard ook vooral om het ‘leren kijken’. Wat is een mooie compositie en hoe maak je een foto met gebruik van de aangeleerde techniek verrassender? En dat is ze verrassend goed gelukt!