Genomineerden Cultuurprijs bekend

Gepubliceerd op: 8 december 2020 09:00

Wie wint de Cultuurprijs Emmen 2020?

De afgelopen periode heeft iedereen kandidaten kunnen voordragen voor de Cultuurprijs 2020. Dit heeft maar liefst 18 aanmeldingen opgeleverd. De jury heeft hieruit vier genomineerden voor deze prijs gekozen. Wij stellen ze graag, in willekeurige volgorde, op deze pagina aan je voor.

Breng je stem uit!

Vanaf dinsdag 8 december tot zondag 20 december 2020 kun je op de deze pagina je stem uitbrengen. Hier vind je ook de interviews die met de genomineerden zijn gehouden. Uiteindelijk bepaalt jouw stem en het oordeel van de vakjury wie de winnaar van deze cultuurprijs wordt.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een Nieuwjaarsuitzending van de gemeente Emmen op zaterdag 2 januari. De wethouder van cultuur, Robert Kleine, gaat de winnaar verrassen met een kunstwerk en een bedrag van € 1.000.

Jury

De jury voor de Cultuurprijs 2020 bestaat uit de winnaar van de vorige oeuvreprijs, schrijver Pieter Koolwijk, Bibian Welbergen namens De Kunstbeweging, Peter Veen, schrijver, en onafhankelijk voorzitter Alya Assen. De organisatie van de Cultuurprijs is in handen van De Bibliotheek Emmen.