Kinderwereld en De Bibliotheek Emmen tekenen samenwerkingsovereenkomst BoekStart in de Kinderopvang.

Gepubliceerd op: 18 november 2020 10:21

Dinsdag 17 november hebben Jacqueline Jansen, directeur van Kinderwereld, en Marchien Brons, directeur/bestuurder van De Bibliotheek Emmen, de samenwerkingsovereenkomst BoekStart in de Kinderopvang getekend.

De samenwerking wordt voor 1 jaar vastgelegd, met de intentie tot een jaarlijkse verlenging. Dat betekent dat de bibliotheek een collectie leuke nieuwe boeken op de deelnemende kinderopvanglocaties verzorgd en algemene ondersteuning aanbiedt. Daarbij zorgt de bibliotheek voor scholing van de pedagogisch medewerkers met betrekking tot taal, voorlezen en boeken

Stimulerende leesomgeving

BoekStart in de Kinderopvang heeft als doel om kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar, hun ouders en pedagogisch medewerkers via de kinderopvang intensief met boeken en het lezen daarvan in aanraking te brengen. Drie vestigingen van Kinderwereld in de gemeente Emmen doen mee aan het project.

Boekstart

BoekStart in de Kinderopvang is een uitbreiding op BoekStart voor baby’s. Boeken geven kinderen een voorsprong. Het project maakt ouders en opvoeders enthousiast om dagelijks voor te lezen. De taalontwikkeling wordt al bij vijftien minuten voorlezen per dag gestimuleerd.

Ook vergroot voorlezen de woordenschat. In samenwerking met de Bibliotheek wordt een stimulerende leesomgeving gecreëerd voor kinderen van 0-4 jaar met leuke voorleesboeken, kijkboeken en prentenboeken. De medewerkers van de kinderopvanglocaties volgen een training en worden geadviseerd door de Bibliotheek.