STROOMlab voor jongeren in Emmen!

Gepubliceerd op: 7 juli 2021 08:50

In de centrale bibliotheek in Emmen is een nieuw initiatief gestart! Het is het nieuwe STROOMlab. Jongeren kunnen hier terecht om aan de slag te gaan met de meest uiteenlopende kunstzinnige en/of technische projecten.

Jasha Minkjan heeft als labcoach de leiding over deze nieuwe ‘makersplaats’

’STROOMlab moet een inspirerende bruisende plek worden waar jongeren komen experimenteren en hun creativiteit kwijt kunnen. Ze kunnen hier nieuwe tools ontdekken, kennis uitwisselen en geïnspireerd raken om nieuwe projecten te ontwikkelen. STROOMlab moet een creatieve broedplaats worden waar de connectie wordt gemaakt met techniek en kunst & cultuur. Jongeren hebben de beschikking over diverse apparaten en machines zoals een 3D-printer, VR-brillen, teken tablets en andere tools. Daarnaast is er materiaal waarmee bezoekers kunnen schilderen, zeefdrukken of solderen’, aldus Minkjan.

Locatie STROOMlab Emmen

STROOMlab Emmen bevindt zich op de eerste etage van de centrale bibliotheek aan het Noorderplein 101 in Emmen. Dit initiatief is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de Bibliotheek en De Kunstbeweging. Beide organisaties hebben de wens om te innoveren en willen van de Bibliotheek graag een bruisende plek maken waar jongeren zich welkom voelen.

Voor en door jongeren

Directeur Nicole Stiekema van de Bibliotheek vult aan: ‘Bij STROOMlab bepaalt de maker wat hij creëert. De tools zijn gratis te gebruiken voor alle bezoekers. Jongeren met ideeën, ambities en plannen kunnen bij ons terecht om met of zonder steun van de labcoach aan de slag te gaan. Natuurlijk kun je ook zonder vastomlijnd idee bij STROOMlab terecht. Jasha helpt je zo nodig op weg met het ontwikkelen van plannen en met het gebruik van de tools.

Workshops STROOMlab

Vanaf 1 juli is STROOMlab als pilot geopend op zaterdagen van 13.00-16.00. ‘En, we gaan deze zomer beginnen met workshops zoals Manga tekenen op 10 juli, 3D printer glas in lood op 24 juli en Special effects op Tiktok op 7 augustus. Aanmelden kan via de webshop van de Bibliotheek Emmen,’ aldus Minkjan

Jongeren die meer willen weten over de mogelijkheden of mee willen bouwen aan een Break out / Break in room kunnen appen naar Jasha 06-83872968

Op zaterdag 4 september 16.00 opent wethouder Robert Kleine het STROOMlab officieel.