Scoor een Boek!

Scoor een Boek! 2021

Scoor een Boek! Is een jaarlijks terugkerend leesproject voor kinderen en ouders, dat lezen en sport aan elkaar verbindt. Scoor een Boek! kent een Schooleditie voor kinderen van groep 5/6 én een Thuiseditie voor het hele gezin.

Scoren kun je overal!

De Bibliotheek Emmen is zeer verheugd om in samenwerking met de stichting Naoberschap United (van FC Emmen) een 3e editie aan te kondigen! Scoor een Boek! Is een uniek leesproject voor leerlingen uit groep 5 en 6 van het primair onderwijs. Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want… scoren kun je overal.

Profvoetballer van FC Emmen

De leerlingen gaan tijdens Scoor een Boek! tien weken lang hun best doen om zoveel mogelijk boeken te lezen (‘scoren’) in de klas. De Bibliotheek wil hiermee het leesplezier bij kinderen aanwakkeren. De kinderen worden extra gestimuleerd door Keziah Veendorp, profvoetballer van FC Emmen. Aan het eind van het project vindt een sportieve afsluiting plaats in het stadion van FC Emmen.

Een greep uit de boeken van Scoor een Boek! 2021

Aftrap in de klas | 8 maart

Yes, we gaan nu echt van start! Na vele tactiekbesprekingen tussen de Bibliotheek Emmen, FC Emmen en de schoolcoaches (leerkrachten), hebben we een aanpak gevonden om Scoor een Boek! in 29 groepen in gemeente Emmen af te trappen. 

Bij de meeste scholen zullen de leerkrachten, die van tevoren geïnformeerd en toegerust zijn met prachtige materialen, zelf de Aftrap verzorgen in de klas. Zij laten o.a. het onderstaande filmpje zien waarin Keziah Veendorp de leerlingen motiveert hun talenten in te zetten voor een super Scoor-een-Boek!-team!

 

Aftrap bij CBS de Oliebron

Traditiegetrouw vragen we of de school die zich het eerst heeft aangemeld het leuk vindt wanneer Sibi, de mascotte van FC Emmen, de Aftrap komt nemen.

Gelukkig konden we dit jaar, enigszins in een aangepaste vorm, dit door laten gaan op CBS de Oliebron in Schoonebeek. Dit team heeft er in ieder geval zin in. Zet hem op!

Rust | 12 april 2021

De medewerker van de bibliotheek praat (online) met de klas over
de boeken. Samen bekijken ze de tweede videoboodschap van Keziah Veendorp.

Fluitsignaal | eind mei

Na tien weken boeken ‘scoren’ is het tijd voor Het Fluitsignaal.
De ruim 600 deelnemende leerlingen van gemeente Emmen hebben dit jaar 3530 boeken gelezen!

Thuiseditie: doe mee met het hele gezin!

Ga de strijd aan. In de klas en thuis! In deze competitie van de bibliotheek doet het hele gezin mee. Voor elke opdracht die de gezinnen uitvoeren, scoren ze punten voor de klas. De klas met de meeste punten, maakt kans op mooie prijzen.

Speel het razendsnelle bordspel Blessuretijd, lees de leukste puzzelverhalen of speel een wedstrijd met de buurt. De opdrachten in de Thuiseditie zijn gericht op samen lezen, spelen met taal en bewegen. Deelname aan de Thuiseditie draagt dan ook bij aan een taalrijke thuisomgeving.

De Scoor een Boek! Thuiseditie wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit het leesbevorderingsprogramma de Bibliotheek op school, in opdracht van Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek.

Scoor ook thuis!

Terugblik 2020

De aftrap

Het fluitsignaal

De onthulling