Na onze pilot van vorig jaar is wel duidelijk dat Scoor een Boek! scoort! 5312 boeken zijn er door 447 leerlingen uit onze gemeente gelezen! Leerkrachten zien massaal het belang in van goed leren lezen bij opgroeiende kinderen en weten dat plezier hierbij een grote factor speelt. En niet alleen leerkrachten zien dit in, ook profvoetballers weten dat goed leren lezen belangrijk is om goed te kunnen participeren in de maatschappij. Daarom zal Dennis Telgenkamp, keeper van FC Emmen, de leerlingen van gemeente Emmen aanmoedigen om zoveel mogelijk boeken te scoren!

Scoren kun je overal!

De Bibliotheek Emmen is zeer verheugd om in samenwerking met de stichting Naoberschap United (van FC Emmen) een 2e editie aan te kondigen! Scoor een Boek! Is een uniek leesproject voor leerlingen uit groep 5 en 6 van het primair onderwijs. Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want… scoren kun je overal.

Profvoetballer van FC Emmen

De leerlingen gaan tijdens Scoor een Boek! tien weken lang hun best doen om zoveel mogelijk boeken te lezen (‘scoren’) in de klas.
De bibliotheek wil hiermee het leesplezier bij kinderen aanwakkeren. De kinderen worden extra gestimuleerd door Dennis Telgenkamp, profvoetballer van FC Emmen. Aan het eind van het project vindt een sportieve afsluiting plaats in het stadion van FC Emmen.

Scoor een Boek! in Emmen

Aftrap in de klas | 3-7 februari 2020 | Duur: 30 minuten
Een medewerker van de bibliotheek komt in de klas om de boeken te overhandigen en neemt een videoboodschap mee.

Rust in de klas | 9-13 maart 2020 | Duur: 30 minuten
Een medewerker van de bibliotheek komt in de Rust langs om met de kinderen te praten over de gelezen boeken. Ook is er een nieuwe videoboodschap voor de leerlingen.

Fluitsignaal Stadion FC Emmen | Dinsdag 14 april 2020 | Duur: 1,5 uur
Na 10 weken boeken ‘scoren’ is het tijd om te gaan scoren op het sportveld. Daar wordt ook bekendgemaakt hoeveel boeken de leerlingen in totaal hebben gelezen.

Meedoen

Meedoen aan Scoor een Boek! kost slechts € 5,- per leerling en is inclusief:

• boekenpakket, te leen voor de klas
• lespakket met o.a. lesbrief en stoere praktische materialen
• 2x een bibliotheekmedewerker in de klas
• sportieve afsluiting in het Stadion van FC Emmen

Jouw school direct aanmelden?

Klik dan op onderstaande button voor het aanmeldformulier.

Mijn school aanmelden


Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Anouk Haddering.

Voorproefje

Loop warm voor Scoor een Boek! en bekijk de filmpjes van vorig jaar.