De Bibliotheek in het centrum van Emmen is meer dan een bibliotheek. Het ontwikkelt zich steeds meer als een ‘third place’: de huiskamer van de gemeente. Met o.m. een leescafé, Taalpunt, tentoonstellingen en activiteiten willen we relevant zijn in het dagelijks leven van alle Emmenaren.

Wij zoeken een vriendelijke collega die zich met enthousiasme inzet voor excellente dienstverlening aan klanten en ervoor zorgt dat in de frontoffice alles tijdens de openingsuren op rolletjes loopt.

Als medewerker klantenservice werk je mee in de klantenservice en uitlening en ondersteun je incidenteel bij activiteiten. Je zorgt ervoor dat de bibliotheek er netjes uitziet, bijvoorbeeld door het actueel houden van de posters en flyers en het netjes houden van de kasten. Je zorgt dat bezoekers zich welkom voelen, je wijst mensen de weg binnen ons gebouw en staat mensen te woord om onze services en diensten toe te lichten.

We vragen

  • ervaring in klantgerichtheid in bijv. horeca of detailhandel;
  • MBO werk- en denkniveau met enkele jaren relevante werkervaring;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Je kunt zowel goed samenwerken, als zelfstandig werken;
  • Je bent proactief en oplossingsgericht;
  • Je bent flexibel en bereid ’s avonds en in het weekend te werken;
  • Je bent toegankelijk, klantgericht en klantvriendelijk;

We bieden

Een afwisselende functie met veel klantcontact en enthousiaste en betrokken collega’s. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar met intentie dit te verlengen voor onbepaalde tijd. Salariëring en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Openbare Bibliotheken en passend bij je ervaring en opleiding.

Geïnteresseerd?

Ben jij de persoon die wij zoeken? Reageer dan vóór 18 februari a.s. door je motivatie en cv te mailen naar vacatures@bibliotheekemmen.nl

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anneke Heidemans, bibliotheekleider De Stad, a.heidemans@bibliotheekemmen.nl 06-34408152, of Ina Luis, teammanager bibliotheken, i.luis@bibliotheekemmen.nl, 06-25245216