Wij zijn weer open!

Bibliotheek Emmen is weer open!

Goed nieuws! Alle bibliotheken in de gemeente Emmen zijn vanaf 20 mei weer geopend. Gelukkig maar, want we hebben jullie enorm gemist.

Materiaal uitzoeken, lenen en inleveren

Vanaf donderdag 20 mei is het weer mogelijk om zelf te speuren naar mooie, nieuwe verhalen in de bibliotheek. Een afspraak maken is niet nodig. Je kunt je melden bij de ingang van de bieb. We doen een gezondheidscheck en vragen je om je te registreren. Vervolgens krijg je een toegangsitem mee en kun je de kasten in duiken of gebruik maken van een werk- of studieplek.

Veiligheidsmaatregelen in de bieb

  • Draag een mondkapje.
  • Ontsmet je handen bij binnenkomst.
  • Registreer je. Een medewerker helpt je hiermee.
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Blijf thuis bij klachten.

De online Bibliotheek is altijd open!

Tijdschriftenbieb

Lees tijdschriften op je telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Yoga Magazine. De app is gratis voor bibliotheekleden.

de online Bibliotheek

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden.

Online cursussen

Leer online en blijf je ontwikkelen met de online cursussen van de Bibliotheek.
 


Virussen door de eeuwen heen

We zijn helemaal in de ban van het Coronavirus. Maar virussen duiken eens in de zoveel tijd op. Bekijk onze leestips met ebooks over virussen door de eeuwen heen

Bekijk ebooks

Bibliobus

Momenteel rijden de bibliobussen helaas niet. Wanneer ze weer mogen rijden komen ze enkel bij de scholen. Deze haltes zijn alleen bedoeld voor het lenen door de kinderen van de school en zijn ingericht voor de jeugd. De bibliobus komt niet meer bij de haltes voor volwassenen. 

CoronaMelder

De app CoronaMelder is vanaf 10 oktober door iedereen te gebruiken. Je downloadt de app op je telefoon. Hij geeft een seintje als je in de buurt bent geweest van iemand die is besmet met corona. Je kan zelf kiezen of je deze app wel of niet op je telefoon wilt.

Geopende Bibliotheken

Alle Bibliotheken in de gemeente Emmen zijn vanaf 20 mei geopend. De servicepunten (behalve Meerstede) zijn ook geopend, maar kunnen afwijkende openingstijden hebben. Voor vragen is de klantenservice van de bibliotheken telefonisch of per mail bereikbaar.