Vacature medewerker Educatie 0-12 jaar (vervanging zwangerschapsverlof 24 uur)

Onze collega Anouk vertelt zelf wat de functie inhoudt en nodigt jou uit om te solliciteren!

Eind mei heb ik, in samenwerking met FC Emmen het geweldige leesprogramma ‘Scoor een Boek! 2021’ afgesloten in het stadion van FC Emmen. Niet alleen door mijn enthousiasme, maar ook dat van profvoetballers, leerkrachten én ouders zijn ruim 600 leerlingen van gemeente Emmen geënthousiasmeerd om meer te gaan lezen en hebben handvatten gekregen om juiste boekkeuzes te maken, meningen te delen en daardoor meer leesplezier te ontwikkelen.

Echter maakt een lief bedoelde opmerking als “Hé die buik had je niet toen we je op de filmpjes zagen “ mij duidelijk dat mijn enthousiasme voor dit leesprogramma niet voldoende zal zijn om een eventuele editie 2022 te realiseren.

 

Naast de organisatie van dit programma dat vooral in scholen en stadion tot leven komt, zal ik vanaf oktober 2021 ook mijn werkzaamheden in de bibliotheek tijdelijk moeten staken. Hieronder vallen:

  • De organisatie van de Kinderboekenweek 2021 voor zowel scholen als vestigingen van de Bibliotheek Emmen;
  • De organisatie van de Voorleeswedstrijd 2022;
  • Taken als projectcoördinator van de VoorleesExpress;
  • Een actieve bijdrage leveren aan de opstartfase van het in school brengen van leesconsulenten.

Wat vragen wij van jou?

HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding op het gebied van educatie en/of ervaring op het gebied van bovenstaande taken;

  • Je hebt specifiek affiniteit met kinderen (0-12 jaar), hun ouders en professionals in het primair onderwijs (soortgelijke opmerkingen als bovenstaand, deren jou niet);
  • Je werkt zelfstandig maar bent tegelijkertijd een teamspeler;
  • Je bent bovenal enthousiast, klantvriendelijk en servicegericht (maar niet té vriendelijk, we willen natuurlijk wel dat de collega’s, buiten het als prettig te ervaren met jou samen te werken, uitzien naar mijn terugkomst;
  • Je bent flexibel en breed inzetbaar. Je neemt initiatief, maar houdt er ook van om de uitvoering op je te nemen;
  • Je bent in staat vrijwilligers te begeleiden en aan te sturen.

Wat bieden wij?

We bieden een tijdelijke functie voor 24 uur per week voor de duur van zes maanden. De ingangsdatum is bij voorkeur vanaf september 2021, maar in overleg te bepalen. Je salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 3.010 (schaal 7) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Openbare Bibliotheken.

Herken jij jezelf in bovenstaande competenties en zie je het zitten om eerst naast mij te werken en daarna vol enthousiasme jouw bijdrage te leveren binnen de Bibliotheek Emmen?

Stuur dan snel je CV en motivatie voor 27 juni naar vacatures@bibliotheekemmen.nl. Voor vragen over de inhoud van de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Annelies Barelds, teammanager Educatie a.barelds@bibliotheekemmen.nl.