Vacature Medewerker Programma en Informatie

Ben jij een sociaal maatschappelijk betrokken en creatieve duizendpoot? Dan gaan wij graag in gesprek met jou. De Bibliotheek Emmen is namelijk op zoek naar een:

Medewerker Programma & Informatie (20 uur)

De Bibliotheek Emmen is volop bezig om haar maatschappelijke rol in te vullen in de gemeente Emmen. Ruim 50 medewerkers en ca. 100 vrijwilligers werken vanuit 4 vestigingen, 6 servicepunten en 2 bibliobussen. Samen organiseren zij diverse activiteiten en projecten met en voor scholen, kinderopvang, inwoners, bezoekers en maatschappelijke partners.

De functie

De medewerker Programma & Informatie werkt vanuit de vestiging in Klazienaveen. Op verschillende momenten in de week (waaronder tenminste één zaterdag per 4 weken) draai je mee in de publieke dienstverlening, daarnaast ontwikkel je programmering voor diverse doelgroepen, bijvoorbeeld in het onderwijs.

In deze functie inspireer je inwoners zich te ontwikkelen en vergroot je hun maatschappelijke kansen. Dat doe je door informatie toegankelijk te maken en behoefte gestuurd programmering te ontwikkelen. Je speelt in op actualiteiten en organiseert activiteiten die daarop aansluiten. Je werkt als gastheer/-vrouw in de bibliotheek, zorgt voor een toegankelijke sfeer en helpt bezoekers met hun vragen.

Behalve de dagelijkse werkzaamheden op de locatie heb je aandacht voor het externe netwerk. Bij het organiseren van activiteiten zoekt de bibliotheek altijd samenwerking met lokale partners. De Bibliotheek ‘woont samen’ met het Esdal College. Hiermee wordt nauw samengewerkt, evenals met het Primair Onderwijs en Kinderopvang. Naast educatie zijn ook het sociale domein en samenwerken binnen de culturele sector van belang.

Je stemt af met collega’s en legt verantwoording af aan de bibliotheekleider.

Wat vragen wij van jou?

  • MBO/HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding op het gebied van educatie, cultuur of welzijn;
  • Je kan omgaan met mensen met verschillende karakters en culturen;
  • Je hebt specifiek affiniteit met kinderen (0-12 jaar) en jeugd (12-17 jaar) in het (voortgezet) onderwijs;
  • Je werkt zelfstandig maar bent tegelijkertijd een teamspeler;
  • Je bent enthousiast, klantvriendelijk en servicegericht;
  • Je bent flexibel en breed inzetbaar. Je neemt initiatief, maar houdt er ook van om de uitvoering op je te nemen;
  • Je bent in staat vrijwilligers te begeleiden en aan te sturen.

Wat bieden wij?

We bieden een afwisselende functie voor 20 uur per week voor de duur van een jaar, met perspectief op een vast contract. De ingangsdatum is in overleg te bepalen. Je salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 2873 bruto per maand (schaal 6) bij een fulltime dienstverband (36 uur). De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Openbare Bibliotheken.

Bij ons staat mensen een stap verder helpen voorop, geldt dit ook voor jou?

Stuur dan snel je CV en motivatie naar vacatures@bibliotheekemmen.nl. Voor vragen over de inhoud van de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marjanne Timmerman, bibliotheekleider Klazienaveen via 06 - 29 03 12 98.

In de week 23 en 24 zullen de gesprekken plaatsvinden. Je kunt reageren tot en met 16 mei 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.