Groundbreakers: een uniek wijkproject

Gepubliceerd op: 23 april 2024 14:00

Internationale jongeren verenigen zich voor de buurt Angelslo.

William Jordens van Facet, Wesley van den Bosch van Westerrentertainment, en de Sh!ft Foundation hebben gezamenlijk het bijzondere project Groundbreakers gelanceerd. Van 28 april tot 9 mei vindt dit initiatief plaats in de wijk Angelslo, waar meer dan 30 jongeren, zowel nationaal als internationaal, gedurende 10 dagen samenwerken om sociale vraagstukken aan te pakken.

Groundbreakers, de internationale variant van het Maatschappelijke Diensttijdprogramma Grensverleggers, heeft als doel bruggen te slaan in tijden van polarisatie. Dit programma richt zich op het opstarten van lokale projecten samen met buurtbewoners ter verbetering van de samenleving. 

Jongeren en jongvolwassenen uit Kopenhagen (Denemarken), Barcelona (Spanje), Athene (Griekenland), en verschillende delen van Nederland, waaronder Emmen, werken zij aan zij met bewoners uit Angelslo. Ongeacht leeftijd, achtergrond of financiĆ«le situatie kan iedereen uitdagingen aandragen voor een betere toekomst van de wijk. 

Bewoners van Angelslo worden uitgenodigd om actief deel te nemen aan Groundbreakers. Tussen 28 april en 9 mei kunnen zij ons steunen op verschillende manieren: meld kleine problemen of irritaties in de openbare ruimte, neem deel aan het "Ontwerp jouw project" evenement op 4 mei, en doe mee aan het Angelslo Groundbreakers Festival op 7 mei. Samen streven we naar een betere buurt voor iedereen! 

Voor meer informatie over eerdere projecten: https://www.grensverleggers.online/stories