Abonnementen

Tarieven 2016

In de bibliotheken in de gemeente Emmen zijn de volgende abonnementen* verkrijgbaar:

0 t/m 18 jaar (onbeperkt aantal items per jaar) gratis
Vanaf 19 jaar
Basis-abonnement (0 - 125 items per jaar) €48,00
Groot-abonnement (onbeperkt aantal materialen per jaar/dubbele leentermijn)  €59,50
Maand-abonnement (t/m 20 items) €10,00
Digitaal abonnement E-book abonnement (afsluiten in de bibliotheek) € 42,00
Groeps-abonnement (400 items per jaar / leentermijn 6 weken) € 59,50
Duplicaat (vervanging zoekgeraakte pas) € 5,00
Betaling Met acceptgiro € 2,50
  Met automatische incasso gratis

* Vanaf 14 jaar is legitimatie verplicht

Met 'items' worden te lenen materialen bedoeld, zoals boeken, tijdschriften, cd's, dvd's, blu-raydisks, cd-rom's etc. Alleen voor sprinters betaal je leengeld.

Lenen en verlengen

Je kunt per keer zoveel lenen als je wilt, tot het maximum aantal items van je abonnement is bereikt. Hoeveel je hebt geleend, wordt bijgehouden op de uitleenbon. Je kunt dit ook nakijken door in te loggen op de website. Een verlenging telt ook als een uitlening en wordt afgetrokken van het totaal aantal items. Verlengen kan maximaal twee keer, mits het te verlengen materiaal niet gereserveerd is. Niet gebruikte uitleentegoeden vervallen aan het einde van de abonnementsperiode. Zie voor meer informatie bij Verlengen.

Lenen en terugbrengen bij álle bibliotheken in Drenthe

Het abonnement is geldig bij alle bibliotheken en bibliobussen in Drenthe. Je kunt dus lenen en terugbrengen bij elke (mobiele) vestiging binnen de provincie.

Contributieperiode

Je wordt lid voor de periode van 1 jaar (m.u.v. het maand- en toeristenabonnement). Wanneer je bijvoorbeeld in april lid wordt, loopt het abonnement tot 1 mei van het volgende jaar. Daarna kun je maandelijks opzeggen, dat kan per e-mail, brief, telefoon of in de bibliotheek.
Gedurende het abonnementsjaar kun je een basis-abonnement omzetten naar een groot-abonnement. Wijzigen van een groot-abonnement in een basis-abonnement is alleen mogelijk als de nieuwe contributieperiode ingaat.

Lenen bij de Openbare Bibliotheek Groningen

Ben je lid van een bibliotheek in de provincie Drenthe, dan kun je tegen een gereduceerd tarief een basisabonnement of een Martini-basisabonnement nemen. Je kunt ook met een (extra) gratis abonnement alleen studieboeken lenen tegen een kleine vergoeding per boek.

Bij inschrijving moet je een persoonslegitimatie meenemen en wordt een contante betaling (je kunt ook pinnen) gevraagd. Dit geldt ook voor het eenmalig lenen.

Kijk op site van de Openbare Bibliotheek Groningen voor de mogelijkheden en tarieven.