De bibliobussen rijden voorlopig nog niet i.v.m. de richtlijnen van het RIVM.


De bibliobussen maken deel uit van het netwerk van bibliotheekvoorzieningen in de gemeente Emmen. Zij zijn de toegangspoort tot de collecties en diensten van alle bibliotheken in Drenthe. Boeken en andere materialen kunnen online worden gereserveerd en worden opgehaald en ingeleverd in de bibliobus.

Collectie in de bibliobussen

De collectie van een bibliobus bestaat voor volwassenen uit romans en grootletterboeken in allerlei genres en tijdschriften. Voor de jeugd zijn er peuterboekjes, prentenboeken, (voor)leesboeken, strips, informatieve boeken en luisterboeken. De zorgvuldig afgestemde bibliobuscollectie wordt elke week aangevuld met nieuwe materialen en voortdurend gewisseld. De bibliobussen vervoeren ook aangevraagde lees- of projectcollecties voor scholen.

In het overzicht van alle halteplaatsen kun je lezen welke bussen een collectie voor volwassenen en jeugd heeft en welke bussen alleen collectie voor de jeugd.

Standplaatsen van de bibliobussen

Een compleet overzicht van alle standplaatsen en tijden van de bibliobussen in de gemeente Emmen vind je in het overzicht van alle halteplaatsen.

Overzicht halteplaatsen

 

Uitval bibliobus

Als de bibliobus door een technische storing of weersomstandigheden niet kan komen dan wordt dit, indien mogelijk, bij de standplaats aangegeven. Actuele informatie wordt ook gepubliceerd op de website, Facebook en Twitter van de Bibliotheek Emmen.

Catalogus

In de bibliobus kun je de online catalogus raadplegen. In de catalogus kun je zoeken naar boeken, cd’s, dvd’s en andere materialen van de bibliotheken in Drenthe. Alle materialen zijn beschreven in de catalogus en voorzien van een plaatskenmerk. Ook geeft het systeem aan of een boek, tijdschrift, cd of dvd beschikbaar is. In de catalogus kun je ook je eigen lenersgegevens bekijken, verlengen en reserveren.

Hulp nodig?

De medewerkers helpen je graag bij het zoeken naar de juiste informatie. Reserveren kun je ook b.v. thuis zelf doen via de online catalogus en via de app van de bibliotheken en afhalen en inleveren in de bibliobus.

Word lid

Word vandaag nog lid en profiteer van onze enorme collectie aan boeken, tijdschriften, kranten, e-books, muziek, games en meer!

Direct online inschrijven