• Nieuw: de TijdschriftenBieb

2 december 2020

Lees tijdschriften op je telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Yoga Magazine. De app is gratis voor Bibliotheekleden.

Bekijk details van Nieuw: de TijdschriftenBieb

• Dorpshuis de Schalm en Bibliotheek Nieuw-Amsterdam heropenen in nieuw onderkomen

18 november 2020

Ondanks dat de dorpshuizen en bibliotheken vanaf donderdag 19 november weer open mogen, blijven deze in Nieuw-Amsterdam nog 2 weken gesloten. Beide krijgen namelijk een nieuw onderkomen in het prachtig verbouwde voorste deel van het verzorgingshuis Oldersheem.

Bekijk details van Dorpshuis de Schalm en Bibliotheek Nieuw-Amsterdam heropenen  in nieuw onderkomen

• Kinderwereld en De Bibliotheek Emmen tekenen samenwerkingsovereenkomst BoekStart in de Kinderopvang.

18 november 2020

Dinsdag 17 november hebben Jacqueline Jansen, directeur van Kinderwereld, en Marchien Brons, directeur/bestuurder van De Bibliotheek Emmen, de samenwerkingsovereenkomst BoekStart in de Kinderopvang getekend.

Bekijk details van Kinderwereld en De Bibliotheek Emmen tekenen samenwerkingsovereenkomst BoekStart in de Kinderopvang.

• Foto expositie tweedejaars Esdal College Klazienaveen

17 november 2020

Van maandag 23 november t/m 4 december 2020 kunnen belangstellenden in de bibliotheek van Klazienaveen een kijkje nemen bij een foto-expositie van leerlingen van het Esdal College Klazienaveen.

Bekijk details van Foto expositie tweedejaars Esdal College Klazienaveen

• Bibliotheken tijdelijk gesloten

4 november 2020

Als gevolg van de tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown zijn de bibliotheken en servicepunten vanaf donderdag 5 november 2 weken gesloten

Bekijk details van Bibliotheken tijdelijk gesloten

• Wie wint de Cultuurprijs Emmen 2020?

28 oktober 2020

De gemeente Emmen reikt op zaterdag 2 januari 2021 de Cultuurprijs Emmen uit. Inwoners van de gemeente Emmen kunnen personen voor deze prijs aandragen. Dit kan tot 7 november via de website van Bibliotheek Emmen.

Bekijk details van Wie wint de Cultuurprijs Emmen 2020?

• Bibliotheken in gemeente Emmen open

16 oktober 2020

De Bibliotheken in de gemeente Emmen zijn ook in deze woelige Coronatijd gewoon open. Dat houdt in dat de het naast de uitlening van materialen ook nog mogelijk is de Bibliotheek te gebruiken als werkplek en de meeste activiteiten nog gewoon doorgang vinden. Wel wordt u gevraagd zich aan de voorgeschreven regels te houden.

Bekijk details van Bibliotheken in gemeente Emmen open

• Pop up Emmen geeft Energie

9 oktober 2020

Alle Emmenaren kunnen vanaf vrijdag 9 oktober 2020 in de pop up Emmen geeft Energie terecht met al hun vragen over het besparen van energie. Dit eerste informatiepunt is geopend in de Bibliotheek in het centrum van Emmen.

Bekijk details van Pop up Emmen geeft Energie

• Bedtime Stories komt eraan!

7 oktober 2020

De snijdende wind slaat de regen tegen het raam. De dagen worden korter, de nachten worden langer. Kruip onder de wol, trek je pyjama aan en zet je slaapmuts op want met Bedtime Stories slaapwandelen wij de donkerdagen in.

Bekijk details van Bedtime Stories komt eraan!

• Bibliotheek Emmen weer open op zondag

28 september 2020

Vanaf zondag 4 oktober is de bibliotheek aan het Noorderplein weer op zondag open van 13:00 tot 16:00 uur.

Bekijk details van Bibliotheek Emmen weer open op zondag