• Gratis online interview Pauline Broekema

4 maart 2021

Op woensdag 10 maart om 19.00 uur interviewt Joep van Ruiten schrijfster Pauline Broekema over haar veelgeprezen boek Tekenares van Montparnasse. Dit online evenement kun je gratis bij wonen. Ook is er gelegenheid om zelf vragen aan de schrijfster te stellen. De bibliotheken in Drenthe bieden je deze lezing aan.

Bekijk details van Gratis online interview Pauline Broekema

• Erepenning van de gemeente Emmen voor Marchien Brons

19 februari 2021

Marchien Brons heeft bij haar afscheid als directeur van Bibliotheek Emmen de erepenning van de gemeente Emmen ontvangen. Zij heeft ruim 45 jaar bij de bibliotheek gewerkt en heeft zich onder meer ingezet voor cultuur en het terugdringen van laaggeletterdheid in de regio. Met het ontvangen van de erepenning is Marchien Brons ook ereburger van de gemeente Emmen.

Bekijk details van Erepenning van de gemeente Emmen voor Marchien Brons

• Gratis online cursussen voor bibliotheekleden

2 februari 2021

Leden van de Bibliotheek kunnen vanaf 1 februari 2021 online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Met online cursussen als Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld of Kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis en op elk moment!

Bekijk details van Gratis online cursussen voor bibliotheekleden

• Nieuw uiterlijk voor bibliobussen

28 januari 2021

De afgelopen weken stonden de bibliobussen van de Bibliotheek Emmen helaas stil vanwege de sluiting van de basisscholen. Dit was daarom het perfecte moment om de bussen op te frissen met een nieuw uiterlijk.

Bekijk details van Nieuw uiterlijk voor bibliobussen

• Uitleningen e-books enorm gestegen in 2020

25 januari 2021

De Coronapandemie heeft in 2020 gezorgd voor fors meer gebruik van de online Bibliotheek. Voor Bibliotheek Emmen geldt dat er het afgelopen jaar 28.635 e-books uitgeleend zijn tegenover 19.978 in 2019.

Bekijk details van Uitleningen e-books enorm gestegen in 2020

• Nieuwe directeur voor Bibliotheek Emmen

20 januari 2021

Per 1 februari treedt Nicole Stiekema aan als nieuwe directeur-bestuurder van de Bibliotheek Emmen. Zij volgt Marchien Brons op die met pensioen gaat.

Bekijk details van Nieuwe directeur voor Bibliotheek Emmen

• De Bibliotheek Emmen heeft kwaliteit op orde!

15 januari 2021

De Bibliotheek Emmen heeft op 15 januari 2021 opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

Bekijk details van De Bibliotheek Emmen heeft kwaliteit op orde!

• Bibliotheken tijdelijk gesloten

13 januari 2021

Als gevolg van de tijdelijke verzwaring van de lockdown zijn de bibliotheken en servicepunten t/m 9 februari 2021 gesloten.

Bekijk details van Bibliotheken tijdelijk gesloten

• Zangeres Carina Vinke wint cultuurprijs Emmen 2020

7 januari 2021

Zangeres Carina Vinke uit Emmen is de winnaar van de Oeuvre Cultuurprijs 2020 van de gemeente Emmen. De zangeres kreeg de prijs thuis uitgereikt door wethouder Robert Kleine.

Bekijk details van Zangeres Carina Vinke wint cultuurprijs Emmen 2020

• Neem een kijkje in De Veurkamer

7 januari 2021

Op 11 december is in Nieuw-Amsterdam De Veurkamer geopend. Helaas zijn de deuren tijdelijk gesloten vanwege corona.

Bekijk details van Neem een kijkje in De Veurkamer