• Pop up ‘Emmen geeft Energie’ open voor alle inwoners van de gemeente Emmen Bekijk details

21 januari 2022

Alle Emmenaren kunnen vanaf woensdag 2 februari 2022 in de pop up ‘’Emmen geeft Energie’’ terecht met al hun vragen over het besparen van energie. Dit informatiepunt is geopend in de bibliotheek in het centrum van Emmen en Klazienaveen.

Bekijk details van Pop up ‘Emmen geeft Energie’ open voor alle inwoners van de gemeente Emmen

• Bibliotheek Emmen en De Kunstbeweging gaan samen verder in het nieuwe jaar! Bekijk details

6 januari 2022

Bibliotheek Emmen en De Kunstbeweging gaan samen verder in een nieuwe organisatie. De fusie van beide stichtingen is deze week definitief gemaakt. Na zorgvuldig onderzoek besloten beide organisaties in 2020 te gaan fuseren. Per januari 2022 zijn de krachten gebundeld in één stichting.

Bekijk details van Bibliotheek Emmen en De Kunstbeweging gaan samen verder  in het nieuwe jaar!

• Bibliotheken gemeente Emmen blijven open Bekijk details

20 december 2021

Afgelopen weekend werd duidelijk dat Nederland grotendeels op slot gaat, maar de bibliotheken blijven open! Zo ook de vestigingen van de Bibliotheek Emmen.

Bekijk details van Bibliotheken gemeente Emmen blijven open

• Regenboogkast geopend bij Bibliotheek Emmen Bekijk details

10 december 2021

Op donderdag 9 december is de Regenboogkast in de Bibliotheek Emmen geopend. De kast komt voort uit een initiatief van een groep LHBTI-jongeren uit Emmen en omgeving, in samenwerking met de bibliotheek. De jongeren vinden dat er nog veel winst valt te behalen op het gebied van de acceptatie en emancipatie van LHBTI’ers in Emmen.

Bekijk details van Regenboogkast geopend bij Bibliotheek Emmen

• Reguliere openingstijden Bekijk details

29 november 2021

Bijna alle vestigingen van de Bibliotheek Emmen blijven tot 14 januari 2022 op de gebruikelijke tijden open, tot uiterlijk 20.00 uur. Alleen de bibliotheek in Emmer-Compascuum sluit voorlopig op donderdag om 17.00 uur. Servicepunten kunnen aangepaste openingstijden hebben.

Bekijk details van Reguliere openingstijden

• Magische Wandeling Bekijk details

24 november 2021

Doe mee met de magische wandeling!

Bekijk details van Magische Wandeling

• Week van de Mediawijsheid 2021 Bekijk details

4 november 2021

Het afgelopen jaar zijn we massaal online gegaan. Dat is ook terug te zien in de cijfers: zo’n driekwart van de mensen gebruikte in 2020 online media zoals WhatsApp en videobellen. In 2015 was dat nog 57% (SCP, 2021). We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. We werken en leren op afstand en houden contact met familie en vrienden.

Bekijk details van Week van de Mediawijsheid 2021

• Informatiepunt Digitale Overheid nu bij alle vestigingen van Bibliotheek Emmen. Bekijk details

26 oktober 2021

Na een proefperiode in het centrum van Emmen en na gebleken behoefte bij de inwoners, heeft iedere vestiging in de gemeente Emmen vanaf maandag 1 november een Informatiepunt Digitale Overheid. Hiermee beschikt elke vestiging over een plek waar bezoekers terecht kunnen met vragen over bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering.

Bekijk details van Informatiepunt Digitale Overheid nu bij alle vestigingen van Bibliotheek Emmen.

• Haal boekgeschenk op tijdens Nederland Leest in de bibliotheek Bekijk details

26 oktober 2021

Kom naar de Bibliotheek Emmen tijdens Nederland Leest en krijg het boek De wandelaar van Adriaan van Dis van ons cadeau! In dit boek krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Je kunt dit boek de hele maand november gratis ophalen in de bibliotheek.

Bekijk details van Haal boekgeschenk op tijdens Nederland Leest in de bibliotheek

• Aanmeldformulier voor Cultuurprijs 2021 geopend Bekijk details

18 oktober 2021

Vrijdag 7 januari 2022 wordt de Cultuurprijs Emmen uitgereikt. Dit jaar is het de aanmoedigingsprijs, deze prijs wordt eens per twee jaar uitgereikt en is bedoeld voor personen die recent een vernieuwende artistieke ontwikkeling hebben laten zien.

Bekijk details van Aanmeldformulier voor Cultuurprijs 2021 geopend