Privacyverklaring

Privacyverklaring Bibliotheek Emmen

Jouw privacy is voor de bibliotheek van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat jouw gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij de bibliotheek allemaal doen met informatie die we over jou te weten komen.

Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan contact op met de bibliotheek.

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Wij gaan netjes om met jouw gegevens en privacy
Op 25 mei 2018 gaat de nieuwe wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in. Dit is een nieuwe privacywet van de Europese Unie. De wet was aan vernieuwing toe, omdat de technologische mogelijkheden en het (online) dataverkeer enorm zijn toegenomen. Doel van deze wet is het verbeteren van de privacy van personen. Dus ook die van jou!

Netjes omgaan met jouw persoonsgegevens
De AVG brengt meer en andere verantwoordelijkheden met zich mee voor organisaties die werken met persoonsgegevensbestanden. Dit geldt dus ook voor de Bibliotheek, Biblionet en andere partijen waar wij werk aan uitbesteden. Wij kunnen ons werk niet goed doen zonder het verzamelen en verwerken van jouw persoonlijke gegevens. Wij verzamelen echter alléén persoonsgegevens die wij daarvoor nodig hebben.

Vanaf 25 mei 2018 moeten we kunnen bewijzen dat we voldoen aan onze verantwoordingsplicht. We zijn dan niet alleen aanspreekbaar op het correct omgaan met privacygegevens, maar we moeten hier ook bewijs van kunnen overleggen. Kortom: wij beloven jou dat we netjes omgaan met jouw persoonsgegevens en kunnen bewijzen dat we dat ook doen.

In onze privacyverklaring kun je lezen welke gegevens we verzamelen, waarom we dat doen, en hoe lang we deze gegevens bewaren.

De Autoriteit Persoonsgegevens
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) houdt toezicht op de naleving van de privacywetgeving. De AP staat voor het grondrecht op bescherming van persoonsgegevens. Op hun website geeft de AP veel informatie over de AVG. Bekijk bijvoorbeeld de algemene informatie over de AVG.