Cultuurprijs

Vier nominaties voor de Cultuurprijs Emmen

Ieder jaar reikt de gemeente Emmen de Cultuurprijs uit. Het ene jaar als oeuvreprijs, het andere jaar als aanmoedigingsprijs. Dit jaar gaat het om de oeuvreprijs. Wie de prijs van 1.000 euro en een herinneringstrofee wint? Jij kunt het meebepalen, want jouw stem telt mee bij het besluit van de jury.

Winnaar bekend!

Wij feliciteren Carina Vinke met het winnen van de Cultuurprijs Emmen 2020. Een prachtige erkenning voor haar gehele oevre, haar werk op nationaal en internationaal niveau en niet te vergeten haar bijdrage voor de cultuur in Emmen.

Winnaar: Carina Vinke

Carina Vinke (Emmen, december 1980) is opgeleid tot klassiek zangeres, zangdocente en operazangeres aan verschillende conservatoria in Nederland, België en Spanje. Ze studeerde als jong talent op haar vijftiende aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Richard Zuiderveld

Richard Zuiderveld (Leeuwarden, 1986) is schrijver en docent op het Carmelcollege Emmen. Het is zijn grote passie om het verhaal terug te brengen in de klas. Daarom schrijft hij historische kinderboeken. In zijn boekenseries Vet Oud! en Powervrouwen wil hij de magie van het verleden tot leven laten komen

Gezienus Omvlee

Gezienus Omvlee (Oranjedorp, 1948) schrijft gedichten. Hij was in 2006 de eerste gemeentedichter van Emmen en maakte en publiceerde in die periode ruim honderd gedichten.

Theo Berends

Theo Berends (Emmen, 1956) is fotograaf. Zelf zegt hij: “Ik ben een beeldmaker en dat doe ik met passie en het is mijn leven.” Hij werkt voor bedrijven in de regio, maar ook voor nationale en internationele bedrijven.

De jury

De jury bestaat uit de winnaar van de vorige oeuvreprijs, schrijver Pieter Koolwijk, Bibian Welbergen namens De Kunstbeweging, Peter Veen, schrijver, en onafhankelijk voorzitter Alya Assen. De jury maakt een selectie uit de aanmeldingen, waarop vervolgens gestemd kan worden

De Bibliotheek Emmen, organisator van de Cultuurprijs

Met plezier organiseert De Bibliotheek Emmen opnieuw de Cultuurprijs 2020 voor de gemeente Emmen. Ook in dit bijzondere ‘corona-jaar’.

Het is ieder jaar weer boeiend om te zien hoeveel ‘cultuur’ we in onze gemeente hebben en natuurlijk wie er worden genomineerd uit de vele aanmeldingen. Voor de jury was het dan ook geen eenvoudige opgave.

Wij feliciteren de vier genomineerden van harte. Ook wij zijn natuurlijk benieuwd wie de oeuvrecultuurprijs 2020 op 2 januari in ontvangst mag nemen.