Cultuurprijs

Oeuvre Cultuurprijs Emmen 2020

Op zaterdag 2 januari 2021 wordt de Oeuvre Cultuurprijs Emmen uitgereikt. Dit keer zal de uitreiking niet plaatsvinden tijdens het nieuwjaarsfeest van de gemeente Emmen, maar waar wel: dit blijft nog even een verrassing!

Deze oeuvreprijs wordt eens per twee jaar uitgereikt en is bedoeld voor één of meerdere personen die op het culturele of artistieke vlak hun sporen hebben verdiend. Naast personen kunnen ook verenigingen of instellingen worden genomineerd. Voorwaarde is dat er een sterke culturele binding is met de gemeente Emmen.

De winnaar ontvangt een kunstwerk en een geldbedrag van € 1.000

Stemmen

Vanaf 8 december kun je hier stemmen op jouw favoriet.

De jury

De jury bestaat uit de winnaar van de vorige oeuvreprijs, schrijver Pieter Koolwijk, Bibian Welbergen namens De Kunstbeweging, Peter Veen, schrijver, en onafhankelijk voorzitter Alya Assen. De jury maakt een selectie uit de aanmeldingen, waarop vervolgens gestemd kan worden

De Bibliotheek Emmen, organisator van de Cultuurprijs

Met plezier organiseert De Bibliotheek Emmen de Cultuurprijs voor de gemeente Emmen. Het is ieder jaar weer boeiend om te zien hoeveel ‘cultuur’ er in onze gemeente is en natuurlijk wie er worden genomineerd uit de vele aanmeldingen. Voor de jury is het zeker geen eenvoudige opgave.