• Mystery guest: Emmen gewoon goed

14 oktober 2019

Onlangs bezocht de landelijke mystery guest de bibliotheek in het centrum van Emmen. Haar bevindingen zijn nu gepubliceerd in het nieuwste nummer van het Bibliotheekblad, vakblad voor de openbare bibliotheken.

Bekijk details van Mystery guest: Emmen gewoon goed

• Blog: Mag ik misschien wel een pas met een andere naam?

14 februari 2019

Op een donderdagavond in januari stond er een jongen bij de receptie. Een ogenschijnlijk gewone jongen, die wat boeken kwam reserveren die hij voor school nodig had. Ik zag dat er een meisjesnaam op de lenerspas stond, en vroeg hem of hij wel de juiste pas had meegenomen van huis. Dat had hij, dit was echt zijn pas.

Bekijk details van Blog: Mag ik misschien wel een pas met een andere naam?

• Voorleesconsulent in de praktijk

14 juli 2018

Karlijn Geitz (Bibliotheek Emmen) is één van de eerste voorleesconsulenten die de nieuwe opleiding uit het opleidingshuis BoekStart en de Bibliotheek op school is gaan volgen. Karlijn vertelt over haar ervaringen met BoekStart in de kinderopvang en de opleiding Voorleesconsulent.

Bekijk details van Voorleesconsulent in de praktijk

• Blog: Fantasie en Winnie

14 juni 2018

Met een enorme glimlach en oogjes vol sprankeling en ondeugd zie ik hem naast de kinderwagen van z'n kleine zusje lopen. Ze stoppen even zodat hij de boekentas onder uit de wagen kan pakken, en met ferme passen loopt hij naar de innamebalie.

Bekijk details van Blog: Fantasie en Winnie