• Bedtime Stories komt eraan! Bekijk details

7 oktober 2020

De snijdende wind slaat de regen tegen het raam. De dagen worden korter, de nachten worden langer. Kruip onder de wol, trek je pyjama aan en zet je slaapmuts op want met Bedtime Stories slaapwandelen wij de donkerdagen in.

Bekijk details van Bedtime Stories komt eraan!

• Bibliotheek Emmen weer open op zondag Bekijk details

28 september 2020

Vanaf zondag 4 oktober is de bibliotheek aan het Noorderplein weer op zondag open van 13:00 tot 16:00 uur.

Bekijk details van Bibliotheek Emmen weer open op zondag

• App-tour in de Bibliotheek Emmen! Bekijk details

22 september 2020

Bibliotheekleden hebben naast de mooie boekencollectie in de Bibliotheek ook toegang tot duizenden e-books en luisterboeken in de online Bibliotheek. Sinds kort kun je e-books en luisterboeken makkelijk lenen, lezen en luisteren in één nieuwe app.

Bekijk details van App-tour in de Bibliotheek Emmen!

• De Bibliotheek Emmen opent servicepunt in Nieuw-Weerdinge Bekijk details

9 september 2020

Het dorp Nieuw-Weerdinge kan zich verheugen op een nieuwe service van de Bibliotheek Emmen: een vaste plek om boeken te lenen bij het Bibliotheek Servicepunt Nieuw-Weerdinge.

Bekijk details van De Bibliotheek Emmen opent servicepunt in Nieuw-Weerdinge

• Nieuwe app voor e-books en luisterboeken van de Bibliotheek Bekijk details

6 september 2020

Bibliotheekleden hebben naast de mooie boekencollectie in de Bibliotheek ook toegang tot duizenden e-books en luisterboeken in de online Bibliotheek. Sinds kort kunnen zij e-books en luisterboeken makkelijk lenen, lezen en luisteren in één nieuwe app. Om de nieuwe app onder begeleiding te ontdekken kunnen mensen, lid of geen lid van de Bibliotheek, op vrijdag 2 oktober vanaf 10.00 uur naar de Bibliotheek Emmen komen.

Bekijk details van Nieuwe app voor e-books en luisterboeken van de Bibliotheek

• Corona-app in Drenthe Bekijk details

17 augustus 2020

Vanaf maandag 17 augustus wordt er in Drenthe een proef gestart met de corona-app CoronaMelder. Iedereen kan de app downloaden op zijn of haar telefoon. De app geeft een melding als je in de buurt bent geweest van iemand die is besmet met corona.

Bekijk details van Corona-app in Drenthe

• Factsheet Bibliotheek Emmen in 2019 Bekijk details

9 juli 2020

De Bibliotheek is volop in ontwikkeling. Elke dag staan wij klaar om inwoners van de gemeente Emmen te helpen meer uit het leven te halen. Door lezen, leren en inspireren weten wij vele levens te verrijken. Daar zijn we trots op en gaan wij mee door in 2020 en verder!

Bekijk details van Factsheet Bibliotheek Emmen in 2019

• Blog: Gastvrij met halfgesloten deuren Bekijk details

3 juni 2020

Gastvrijheid, hartelijkheid en warmte zit de bibliotheken in het bloed. Nu dat allemaal nog maar beperkt mogelijk is, voelt het een beetje alsof er een gat in ons DNA is geslagen.

Bekijk details van Blog: Gastvrij met halfgesloten deuren

• Mystery guest: Emmen gewoon goed Bekijk details

14 oktober 2019

Onlangs bezocht de landelijke mystery guest de bibliotheek in het centrum van Emmen. Haar bevindingen zijn nu gepubliceerd in het nieuwste nummer van het Bibliotheekblad, vakblad voor de openbare bibliotheken.

Bekijk details van Mystery guest: Emmen gewoon goed

• Blog: Mag ik misschien wel een pas met een andere naam? Bekijk details

14 februari 2019

Op een donderdagavond in januari stond er een jongen bij de receptie. Een ogenschijnlijk gewone jongen, die wat boeken kwam reserveren die hij voor school nodig had. Ik zag dat er een meisjesnaam op de lenerspas stond, en vroeg hem of hij wel de juiste pas had meegenomen van huis. Dat had hij, dit was echt zijn pas.

Bekijk details van Blog: Mag ik misschien wel een pas met een andere naam?